HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 14.2.2007 | Ivo Dudek

Dnes další zápas v Jičíně

Jičínští házenkáři hostí mistra z Karviné. Chybět jim bude Masák a Michajlík.
Na napravení osmigólové sobotní porážky z Lovosic nemohl los přihrát házenkářům Jičína těžšího soupeře. V předposledním kole základní části extraligy totiž dnes na východ Čech přijede mistrovská Karviná, od víkendu znovu vedoucí tým tabulky.

"Rádi bychom se rehabilitovali, ale máme proti sobě nejlepší družstvo ligy. Bereme jako svátek představit takového soupeře našim diváků," uvedl trenér Jičína Petr Babák.

Přitom Karviná v závěru minulého roku v soutěži tápala, některé opory šly hrát do zahraničí a zdálo se, že tým bude mít s obhájením titulu problémy.

První dvě kola letošního roku ale Karvinou představily znovu v mistrovské formě. "Asi se po podzimu a po odchodech vyčistila atmosféra v kabině a hráči, kteří dostali šanci, se jí chytli," poznamenal Babák.

"Navíc je stále znát rukopis trenéra Kekrta." Jičín bude dnes favoritovi konkurovat v opačném rozpoložení. Po zimní přestávce sice vyhrál nad Třeboní, ale v Lovosicích, kde se mohl přiblížit čtvrtému místu v tabulce, prohrál o osm branek.

"Hledali jsme sami sebe, věřím, že proti Karviné to bude lepší," přiznal Babák, jemuž dnes budou chybět dlouhodobě zraněný Michajlík a nemocný Masák. Dnešní extraligové utkání Jičín - Karviná začíná v 18 hodin
zdroj : www.idnes.cz (Radomír Machek)