HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 17.2.2007 | Ivo Dudek

Házenkář Ondřej Šulc se poprvé v dresu Karviné představil v Jičíně

Návrat do Jičína? Souboj bratrů. Že se mu ve snaze ukázat se před svými bývalými spoluhráči nebude dařit? Na to byl házenkář Ondřej Šulc připraven. Že mu fanoušci dají najevo svoji nevoli nad tím, že z Jičína odešel ke konkurentovi do Karviné? I s tím také trochu počítal. Ale že si zahraje proti vlastnímu bratrovi, pro kterého to zároveň bude extraligová premiéra?
Přečtěte si článek z www.idnes.cz

"Tak to mě překvapilo. A dozvěděl jsem se to až ve chvíli, kdy se najednou objevil na hřišti," říká Ondřej Šulc o nečekaném bratrském souboji, který se odehrál v zápase předposledního kola základní části házenkářské extraligy Jičín - Karviná.

Neříkejte, že se něco takového dá utajit? Ale já o tom opravdu nevěděl. Brácha nebyl před zápasem snad ani na soupisce, pak se tam objevil a že by mohl nastoupit, to jsem nečekal.

Jak se vám při premiéře v extralize líbil? Ukázal, že v něm házenkářský potenciál je. Nastoupil bez respektu, dal nám i gól. Přitom je to ještě dorostenec.

Jak jste si premiéru s Karvinou, kam jste odešel loni v létě právě z Jičína, na hřišti bývalého klubu užil? Měl jsem trochu obavy, jak to dopadne, jak mě přijme domácí fanklub, jestli na mě nebudou pískat, ale nakonec to bylo fajn. Navíc jsme vyhráli, takže spokojenost.

Čekal jste, že se vám to podaří tak jednoduše? Ono to tak jednoduché zase nebylo, i když výsledek tak vypadá. Ale Jičín se dlouho držel, nám pomohly góly v závěru prvního poločasu, díky kterým jsme získali slušný náskok. Ten jsme po přestávce už drželi, to už se hrálo dobře.

V Karviné za sebou máte necelý rok, jak jste s ním spokojen? Probíhá to asi tak, jak jsem očekával. Stále se učím, zvykám si na trochu jinou házenou, sžívám se s týmem. Vím, že jsem ještě nezahrál maximum, ale to přijde.

Na začátku jste moc šancí nedostával. V mužstvu bylo hodně kvalitních borců, trochu jsem s tím i počítal. Každopádně šancí přibývá, jsem za to rád.

Neměl jste chuť v těch chvílích zkusit štěstí jinde? To ne, říkal jsem si, že musím vydržet a že šance přijde. Mám výhodu, že mohu hrát na křídle nebo na spojce, teď jsme na ta dvě místa v podstatě tři, takže příležitostí je už dost.

Neodradilo vás ani to, že se na konci minulého roku Karviné přestalo dařit a najednou už ani nevedla tabulku? Nebylo to příjemné období, ale už jsme ho asi překonali. V zimní přestávce jsme potrénovali, tým se dal po odchodu některých hráčů do zahraničí dohromady a už se nám zase daří.

Jak to vypadá v mistrovském týmu, když začne prohrávat? Nálada nebyla nejlepší. Nejen v týmu, ale i v klubu. Nedařilo se nám a poznali jsme to i na penězích, vedení nám trochu sáhlo na platy.

Všechno v Karviné tedy spěje k dalšímu titulu? Že ho získáme my se stoprocentně říct nedá, ale v Karviné se s ničím jiným nepočítá.

zdroj : MF DNES - Radomír Machek