HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 6.5.2007 | Hansel Radim

HCB OKD Karviná ve finále Extraligy

Prvním finalistou se v sobotu po třetí výhře nad Lovosicemi stala Karviná. Dokázala tak po roce opět postoupit do finále, na svého soupeře si však počká nejméně do nedělního večera, kdy končí čtvrté utkání mezi Duklou Praha a Zubřím. - konečný stav série 3:0

Karviná od začátku dokazovala, že by sérii ráda zakončila již v sobotu a odcestovala zase zpět na Moravu. Přestože Lovosice bojovaly, nepodařil se jim vstup do utkání, když jim Karviná utekla na čtyřbrankový rozdíl 3:7, resp.5:8. Pak domácí hráči zabrali a dokázali snížit na rozdíl jediné branky 8:9, ale na to okamžitě reagovali hosté, kteří opět odskočili na čtyřbrankový náskok. Ten se domácím podařilo do poločasu snížit na 15:17.

Druhý poločas byl již mnohem vyrovnanější a v 15.minutě se Lovosicím dokonce podařilo srovnat na 23:23. Otočit utkání v jejich prospěch se jim však nepodařilo, když si Karviná i nadále udržovala těsné vedení. Bohužel pro domácí pak lovosičtí hráči v závěru nedokázali proměnit několik vyložených šancí, které zmařil výborně chytající Nemanja Marjanovič a Karviná tak definitivně svému soupeři utekla a mohla oslavit další postup do finále Extraligy.

3.utkání: Lovosice - Karviná 28:31 (15:17) Motl 5, Bouček 4/2, Sochor 4 - Kuzo 9/4, Indjič 6, Plšek 5, Zdráhala 4