HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 14.5.2007 | Ivo Dudek

2. finále HCB OKD Karviná - HC Dukla Praha 23 : 20 (12:8)

Naši hráči nezaváhali ani ve druhém finálovém utkání a zvýšili vedení v sérii 2:0. Získali tak jistou psychickou výhodu před zápasy na Dukle, které se budou hrát v Praze Ruzyni již tento víkend. K získání dalšího titulu mistra ČR tak "stačí" vyhrát jeden ze dvou víkendových zápasů. Pokud by se to nepovedlo, série se ještě vrátí k nám do Karviné k rozhodujícímu pátému utkání.

I v tomto utkání hrály prim pevné obrany a výborné výkony brankářů. S tím rozdílem, že v sobotu exceloval v naší brance Nemo Marjanovič a v neděli jej střídal již v prvním poločase Tomáš Mrkva, který chytal neméně dobře jako Nemo v sobotu. Útočné fáze hry ale pokulhávaly za obranami a tak se skóre na naší straně opět nepřehouplo přes 23 branek v síti Dukly. Naštěstí trápení Dukly v útoku bylo ještě o poznání větší a nastřílela pouhých 20 branek a tak se naši hráči společně s plnou halou radovali z druhého vítězství v sérii.

Vedení v zápase se ujala stejně jako v sobotu Dukla. Naši sice rychle srovnali a šli do vedení 4:2, jenže Dukla se nezasekla jako v prvním utkání a držela stále krok. Hrála se opět tvrdá házená, mnohdy i za hranicí pravidel a každý takový zákrok nemilosrdně trestali rozhodčí. Proto se velice často vylučovalo a dlouhé pasáže hry se hrály s menším počtem hráčů na palubovce. Vše vyvrcholilo udělením červené karty hostujícímu Petru Brabcovi za nevybíravý faul na Andreje Kuza a následné protesty směrem k rozhodčím. Po odchodu do šaten si tento hráč ještě "ulevil" zničením dveří v šatně.

Hra i po tomto incidentu sice nebyla nijak pohledná a plynulá, nicméně vyloučených ubylo a už se tak často nepřerušovalo. Naši hráči si pořád udržovali mírné vedení, které narostlo v poločase na 4. branky.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu a naše vedení narostlo až na 15:9. Jenže Dukla vůbec nesložila zbraně a pořád bojovala. Naštěstí se ji nedařilo proti naší obraně a Tomáši Mrkvovi proměňovat šance, které si vypracovala. Snížila sice na rozdíl tří branek, zejména díky Škvařilovi a Weignerovi ale na víc jí už síly nestačily. Naši hráči si za svůj bojovný výkon zasloužili vyhrát a vedou tak již 2:0.

Oba trenéři po utkání shodně vyjádřili spokojenost s obrannou částí hry, a výkony gólmanů,méně pak už s útokem.

Sled branek : 0:1, 1:2, 4:2, 5:3, 6:4, 7:5, 8:6, 9:8, 12:8, 13:9, 15:9, 16:10, 17:11, 18:12, 19:14, 20:14, 20:17, 22:18, 23:19, 23:20.

Sestava HCB OKD Karviná : Mrkva, Marjanovič, Bednařík 1, Plšek 2, Kuzo 3/1, Heinz 3, Indjič 3, Zdráhala 6/1, Šulc 2, Mrźek, Kružík 1, Kubis 2, Požárek, Korňan.

Sestava HC Dukla Praha : Kurial, Pristaš, Weigner 4, Landa 1, Chroustovský, Naimann, Šik 3, Kotrč, Rams, Vraný 4/1, Škvařil 5/2, Zelený, Lehocký 3, Brabec.

Sedmičky : 3/2 - 4/3.

Vyloučení : 8 - 14. ČK - Korňan - Brabec.

Rozhodčí : Kavulič, Skružný.