HCB Karviná
Liga mistrů
čt 27.9.2007 | Ivo Dudek

Barca má nové mužstvo

Neúspěšná sezona 2006/07 přiměla vedení katalánského velkoklubu k razantním změnám v kádru i realizačním týmu.

Autor: Martin Ruščin

Především na lavičku usedl nový kouč Manolo Cadenas, dlouholetý trenér Ademaru León, kterého ve Španělsku považují po trenérovi národního týmu a Valladolidu Pastorovi za druhého největšího odborníka na házenou. Cadenas už v týmu nemohl přivítat Srba se španělským pasem Skrbiče, v minulé sezoně skončivšího s aktivní kariérou, obrovitého pivota Igora Voriho, chorvatského mistra světa a vítěze Olympiských her, Hernandeze, který si za nový klub vybral konkurenta z Portlandu San António (Pamplona), Puiga, který odešel do Valladolidu a známého Srba Perunićiče.
Na jejich místa však přišla adekvátní náhrada a vlastně ještě kvalitnější hráči, protože v případě Skrbiče, Perunićiče a Voriho, přišli do klubu daleko mladší hráči. Barcelona lovila především v konkurenční Pamploně, odkud přetáhla španělské reprezentanty Rocase s Lozanem a dánského gólmana Hvidta, ze Ciudad Realu vykoupila zpět Romera, navrch si v létě pořídila z Valladolidu za bezmála 300 tisíc eur dvojici Garabaya - Gull, a vyztužila už tak kvalitní blok spojek.
„Finanční podmínky obou klubů jsou neporovnatelné,“ zdůrazňuje manažer karvinského klubu Miroslav Pelech. Suma sumárum – Barcelona bude letos patřit k největším favoritům na zisk celkového prvenství jak v Lize mistrů, tak ve španělské lize. „Naší povinností je poprat se o každou trofej ve všech soutěžích, kterých se letos účastníme,“ podotkl prezident házenkářského klubu z Barcelony Enric Masip.