HCB Karviná
Liga mistrů
pá 12.10.2007 | Ivo Dudek

Třetí prohra v Lize mistrů

Zarja Kaspija Astrachaň - Baník OKD Karviná 32:25 (18:14)
Naši házenkáři ani třetí zápas v Lize mistrů nezvládli. Po porážkách s Barcelonou a francouzským Ivry prohráli i v Rusku na palubovce s tamní Astrachani. Podlehli 25:32. V tabulce základní skupiny A jsou tak bez bodu poslední, nyní je čekají odvety proti stejným soupeřům.

O příznivější výsledek se naši hráči připravil špatným startem. Zatímco v předešlých dvou zápasech nám právě nástupy vyšly, tentokrát jsme rychle prohrávali 4:10 a přes zlepšený výkon v dalším průběhu jsme už vývoj neotočili.

Přitom i navzdory ospalému začátku jsme mohli mít úvodní minuty ve své režii. Vedli jsme 2:1, jenže další útoky na zvýšení náskoku jsme nedohráli, dvakrát hráči vypálili do tyče a Astrachaň šňůrou šesti branek skóre dokonale obrátila.

Hosté pak střídali výborné okamžiky s bídou podprůměru. Byly situace, kdy ještě v druhé půli zkorigovali ztrátu na tři branky a měli míč, ale vlastní nepřesností a technickými chybami nabíjeli soupeři.

"Ve fázích, kdy jsme mohli vedení domácích ještě snížit, jsme se sami brzdili. Hráči se pouštěli do kombinačních hloupostí, místo aby akci dohráli, tak se třeba nakonec srazili. Nesehranost se prostě pořád projevuje," řekl manažer Miroslav Pelech.

V době největší karvinské krize měla Astrachaň navrch až o devět gólů. Nakonec jsme z tohoto rozdílu ještě něco ukrojili, ale i přes nejnižší porážku ve skupině se domů nevracíme příznivě naladěni.

"Udělali jsme dvanáct technických chyb proti šesti domácím, dvanáctkrát jsme vystřelili do bloku nebo tyčí, zatímco soupeř pětkrát. Ani přesilovky nebyly úspěšné, hráli jsme je příliš komplikovaně," podotkl trenér Jiří Kekrt.

Budeme si moct vyspravit dojem v odvetné části. To přivitáme Astrachaň i Ivry na domácí palubovce.

"Oba jsou doma určitě k poražení, my však musíme zápasy odehrát mnohem koncentrovaněji. Rusové dnes působili ucelenějším dojmem, odehráli to ve vyrovnanějším tempu a stylu. My jsme sice taky měli pěkné pasáže, ale byly příliš krátké," doplnil Pelech.

Nejvíce branek: Slačev 7, Pšeničnyj 6 - Heinz 7, Petrovský 4. Rozhodčí: I. Kostov, M. Kostov (oba Bul.). Diváci: 1300.

FC Barcelona - US Ivry Handball (Fr.) 34:26 (19:13).

tabulka

1. Barcelona 103:73 6
2. Astrachaň 88:81 4
3. Ivry 80:85 2
4. Karviná 67:99 0


Zdroj: www.idnes.cz