HCB Karviná
Liga mistrů
pá 9.11.2007 | Ivo Dudek

Pozvánka na Ligu mistrů.

Již tuto neděli v 10:30 budeme na domácí palubovce hostit tým z předměstí Paříže - US IVRY. Bude to utkání velmi důležité, protože budeme hrát o první body a vlastně i o udržení aspoň teoretické naděje na postup ze skupiny LM. Proto srdečně zveme všechny fanoušky z blízkého i dalekého okolí - přijďte naše hráče povzbudit.

Oba týmy si zatím nevedou nejlépe. Ivry zatím získalo dva body, právě z prvního vzájemného duelu s námi a HCB je zatím bez bodu. Tuto bilanci bychom samozřejmě rádi změnili a určitě je v našich silách aby body z nedělního utkání zůstaly doma.
O důležitosti tohoto klání jistě svědčí i to, že kromě toho, že bude přenášeno přímým přenosem našim kanálem ČT4, bude jej přenášet i francouzský sportovní kanál SPORT+

Stejně jako my i hosté předehrávali ligové utkání ve středu 8.11. 2007. Naši si bez problému přivezli body z Bystřice p. Hostýnem a US IVRY si stejně úspěšně vedli na půdě Nimes kde zvítězili 30 : 24 (14:12).

Trenér Jiří Kekrt poskytl pro Karvinský deník několik informací o blížícím se duelu :

V neděli nás čeká náročný zápas Ligy mistrů proti francouzskému Ivry. Co se na něj dá vymyslet? „Máme poznatky z prvního vzájemného zápasu, takže víme, co musíme hrát, abychom uspěli. Znovu opakuji, že pouze výkon na hranici našich možností nám může zaručit oba body. Každé utkání je jiné, v Česku se s tak kvalitními protivníky nemáme možnost setkat a je to pro nás obrovská škola,“ pověděl kouč Baníku. Vypozoroval u týmu soupeře nějaké slabiny? „Ivry je komplexní mužstvo, vyvážené na všech postech. Výrazné slabiny nemá, jinak by nevyhrálo francouzskou ligu. Musíme prostě podat maximální výkon,“ míní Kekrt. Bere tento duel jako poslední možnost z hlediska teoretické šance na postup a hlavně z hlediska blízké budoucnosti celého klubu v pohárové Evropě? Karviná totiž hraje hlavně o koeficient, aby nemusela v dalších sezonách podstupovat těžkou kvalifikaci o postup do základních skupin Ligy mistrů. „Ano, je to jedna z posledních šancí, dobře si to uvědomujeme. Pořád jsme ve hře o postup do další fáze v Lize mistrů a také o postup alespoň do Poháru vítězů pohárů ze třetí pozice. Hráči ví, o co se hraje,“ zakončil Kekrt. Nedělní zápas začíná v 10.30 hodin v karvinské hale házené.