HCB Karviná
Liga mistrů
ne 25.11.2007 | Ivo Dudek

Rozloučili jsme se s LM ziskem bodu

HCB OKD Karviná - Zarja Kaspija Astrachaň 22:22 (11:10)
V posledním utkání letošní LM jsme na domácí palubovce remizovali s ruským mistrem. Je to bohužel první a poslední bod z letošní ligy mistrů. Nepodařilo se nám překonat loňský ročník, kdy jsme rovněž získali pouze jeden bod za remízu v rumunské Konstantě.
Na fotky se můžete podívat ve fotogalerii.

Čekali jsme. že soupeř, který hrál ještě o postup do další fáze LM začne podstatně aktivněji. Místo toho se otěží zápasu chytli naši hráči. Nastoupili jsme bez zraněného Plška a na lavičku se nedostal ani Kubis. Problém se sestavou jsme měli zejména na levé straně, kde při absenci Plška hrál Farkašovský. Ten ale nastoupil se zlomeným prstem na ruce a to samozřejmě jeho hře nepřidalo. Tak jej musel v průběhu hry zastoupit na levé spojce Petrovský.

První branku vstřelil Indjič, bohužel ale zůstala jeho poslední. Ruská obrana, dobře si vědoma toho, že právě hra pivota a jeho spolupráce se spojkami, je naši silnou zbraní mu nedala ani kousek prostoru. Další góly přidal Kuzo a brzy jsme si vypracovali čtyřbrankový náskok. Ten ale soupeř v dalším průběhu stáhnul na rozdíl jediné branky. Do šaten se šlo za stavu 11:10.

Už z toho, že padlo tak málo branek je vidět, že obrany na obou stranách měly navrch. Obě hrály velice pozorně a postupně vedené útoky si hlídaly. Střelba spojek na obou stranách nebyla účinná a byla likvidována obranou nebo brankáři. Proto je škoda, že při výborném výkonu Marjanoviče v brance (49% !) jsme nevyužívali více rychlých protiútoků a křídla často čekala na přihrávku do trháku marně.

V deváté minutě druhého poločasu šel na chvíli do vedení soupeř (13:14). To bylo ale naposledy. Pořád jsme měli aspoň o branku navrch. V 26. minutě druhého poločasu byl stav 22:20. Soupeř ale dokázal v hektickém závěru vyrovnat a utkání končilo dělbou bodů, se kterou nebyl spokojený asi nikdo. My jsme doma určitě chtěli body oba a soupeř samozřejmě taky, protože se ziskem jednoho bodu skončil ve skupině třetí a tím pádem nepostoupil do další fáze LM.

Na skutečnosti, že jsme neudrželi vedení mohla mít i negativní vlil skutečnost že celé utkání nefungovala světelná tabule s časomírou. Proto hráči neměli úplně dokonalý přehled o aktuálním čase a některé situace by asi řešili jinak, kdyby věděli kolik času zbývá do konce utkání.
Tabule už vypadla na středečním extraligovém utkání a vzhledem k tomu, že hala patří městu a klub platí nemalý nájem, vedení klubu o tom informovalo zástupce města a to bohužel nápravu do nedělního dopoledne nesjednalo. Je možné, že bude muset dokonce klub za nefungující časomíru platit pokutu EHF.

Ohlasy po utkání:

Trenér hostů - Měli jsme problém v útoku, vstřelili jsme málo branek. Naopak 22 obdržených branek není moc, i když i ve hře obrany by se daly najít chyby. Musíme se přenést přes to, že jsme nepostoupili a připravit se na jarní účast v PVP. Chtěl bych vyzdvihnout z domácích brankáře Marjanoviče, který nám vychytal spoustu šancí, kdy jsme na něho šli jeden na jednoho.

Trenér domácích - Myslím, že se ukázalo, že družstvo má svou vzrůstající kvalitu. Bylo vidět, že obrany dominovaly nad útoky. Za dnešní výkon hráčům poděkuji, hráli jsme kolektivně i když samozřejmě 49 procentní úspěšnost Marjanoviče zaslouží vyzdvižení.

Nemanja Marjanovič - Když jsme prohráli v Rusku, tvrdili jsme, že se s tímto soupeřem dá doma vyhrát. Málokdo tomu věřil, ale my jsme to dnes dokázali. Hodně mě mrzí, že už podruhé jsme těsně nezískali oba body. Minulý týden těsná porážka s Ivry a dnes tato remíza. Děkuji svým spoluhráčům za to, že dnes dokázali že máme na to abychom s takovými soupeři hráli.

Sestava HCB OKD Karviná: Marjanovič, Mrkva, Bednařík 1, Pavlíček 1, Kuzo 6/1, Kieliba 2, Heinz 1, Indjič 1, Faith 1, Šulc 2, Mrózek 2, Petrovský 1, Korňan 4, Farkašovský.

Sestava Zarja Kaspija Astrachaň: Serikov, Demchenkov, Slatchev 1, Orlov, Kriochin, Mjagkov 7/3, Izmailov, Kainarov 1, Chernov 2, Predybailov 10, Roubizov, Pschenicny, Grigoriev, Gorbatikov.

Rozhodčí: Abrahamsen, Kristiansen (oba Nor.). Vyloučení: 5 - 3. Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/3. Diváci: 600.
Sled branek : 1:0, 4:1, 6:2, :4, 8:7, 9:7, 11:10, 11:11, 12:12, 13:14, 15:15, 17:15, 18:16, 19:17, 20:18, 22:20, 22:22.