HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 5.12.2007 | Ivo Dudek

V Českém poháru bez překvapení

HCB Karviná SCM - HCB OKD 16 : 31 (7:16)
Ve třetím kole Českého poháru porazili muži HCB OKD karvinskou SCM juniorku. Tento postup mužů do osmifinále se očekával, ale v utkání to neměli jednoduché. Junioři nehráli nijak odevzdaně a svou bojovností nahrazovali nedostatek zkušeností a menší fyzickou vyspělost.

Je jen škoda nepříznivého losu, který už ve třetím kole svedl tyto dva týmy dohromady. Juniorka tak přišla o možnost konfrontovat své dovednosti v utkání proti jinému extraligovému soupeři. Věřím, že pokud by nenarazili na naše muže, mohli by odehrát vyrovnanější duel proti týmům ze spodních pater extraligové tabulky. Junioři zanechali dobrý dojem a když si uvědomíme, že v jejich sestavě bylo sedm hráčů r. 1990 (tedy ještě loni ml. dorostenců), je předvedená hra o to cennější.

Trenér mužů nechal odpočívat některé opory. Nehráli Korňan, Farkašovský, Šulc a v brance odchytal celé utkání Mrkva. Dá se říct že i on má na výsledku velký podíl. Hodně šancí totiž svým vrstevníkům chytil. Dokonce kryl pět sedmiček.

Sestava SCM Karviná :Lefan, Adamík, Kavka 2, Horňák, Galuszka, Dvořák, Vančo 1, Vala 1, Hes 5/2, Brož, Sliwka 3/2, Monczka, Chrenko, Krejčiřík 4.

Sestava HCB OKD Karviná :Mrkva, Marjanovič, Bednařík 4, Pavlíček 6, Kuzo, Kieliba 3, Heinz 3/1, Indjič 3, Faith 5, Mrózek, Petrovský 3, Kubis 1.

Sedmičky: 9/4 - 3/1, vyloučení: 2 - 2, Rozhodčí: Mikurda, Kijonka.



Muži ani junioři si nic nedarovali zadarmo. Další fotky najdete ve fotogalerii.