HCB Karviná
Reprezentace
čt 6.12.2007 | Ivo Dudek

Další test českých dorostenců

Nejmladší český výběr čeká již tento týden další reprezentační akce, jejím vyvrcholením bude účast na mezinárodním turnaji „O pohár veletržního města Brna“. Vzhledem k tomu, že v realizačním týmu je i trenérka Jana Hajžmanová a v kádru reprezentace je řada našich hráčů, přinášíme vám o turnaji článek.

Podle zpráv z agentury RC Sport, která jednala s TV Galaxii, bude připraven z utkání ČR - Slovensko sestřih, který bude začleněn do 40 minutového magazínu, který TV Galaxie bude vysílat s několika reprízami v následujícím týdnu.

Pro dorosteneckou reprezentaci bude tento turnaj dalším krokem v případě na Mistrovství Evropy dorostenců 2008, které v létě hostí právě moravská metropole.

Český tým se k přípravě sejde ve středu v poledne a zahálet rozhodně nebude. Ještě stejný den má pod vedením trenérského dua Bartoň – Hajžmanová na programu dvě tréninkové jednotky. Stejná porce na hráče čeká i ve čtvrtek, přičemž odpolední trénink již bude součástí oficiálního tréninkového programu. V jeho rámci má každé družstvo ve sportovní hale k dispozici jednu hodinu denně .

„V trénincích se chceme zaměřit především na naši útočnou činnost, protože při poslední akci (pozn. 2 PU s Rakouskem) nebyli hráči v této fázi hry sladěni tak, jak bych si představoval. Zapracujeme samozřejmě také na obraně, proti Rakousku dobře fungoval obranný systém 0:6, do kterého bychom chtěli začlenit nové hráče. V neposlední řadě se budeme věnovat obrannému systému 1:2:3, systém 2:4 si necháme zřejmě až na další přípravu před ME,“ řekl nám k náplni tréninků trenér Bartoň.

A kdo se na turnaji „O pohár veletržního města Brna“ představí? Diváci, kteří se do haly ve Vodove ulici přijdou podívat, mohou stejně jako v loňském roce vidět dorostenecké výběry České republiky, Slovenska, Slovinska a Polska.

Připomeňme, že v loňském roce se celkovým vítězem stalo Slovinsko, které v průběhu turnaje neztratilo ani bod. Naši hráči s tímto týmem těsně prohráli 26:27, dokázali porazit Slovensko 29:26 a podlehli Polsku 24:30. Při stejném bodovém zisku (Polsko, Česko, Slovensko) Češi nakonec obsadili čtvrté místo.

Na letošním turnaji se ale samozřejmě představí úplně jiné týmy, což potvrzuje i trenér reprezentace dorostenců Miroslav Bartoň: „o družstvech máme v současnosti minimální informace, něco málo víme o Slovensku, se kterým se hráči setkali v kadetech a jehož zápas bychom měli mít k dispozici. U této kategorie dochází k velké fluktuaci hráčů a proto budeme v zápasech vycházet z toho, co v průběhu turnaje uvidíme.“

Sestava oproti minulé akci doznala jen drobných změn, když trenéři chtějí postupně vyzkoušet a zapojit větší spektrum hráčů. „Na postu brankáře vyzkoušíme místo Soukupa Jakuba z Lovosic, na postu pravého křídla se představí Chudoba z Karviné,“ říká k nominaci trenér Bartoň a dodává: „chtěli jsme také vyzkoušet alternaci na místě pravé spojky, neboť společně se střední spojkou máme na těchto postech největší problémy, ale bohužel Jakl z Jičína se omluvil kvůli zranění.“

Čeští hráči začnou na turnaji v pátek dopoledne, kdy se utkají s obhájci titulu z loňského roku Slovinci. V sobotu na tým čeká Polsko a v neděli mohou diváci vidět česko-slovenský duel. Celý turnaj se koná za finančního přispění statutárního města Brna a pořádá jej házenkářský oddíl KP Brno. Oficiální internetovou stránku turnaje naleznete zde.

Nominace dorostenců České republiky:

Brankáři:

Adamík (Karviná), Věžník (Zubří), Jakub (Lovosice)

Hráči:

Hrstka Jakub (Zubří), Bělohlav (Dukla Praha), Krejčiřík (Karviná), Sedláček (Zubří), Horňák (Karviná), Kastner (Dukla Praha), Hanisch, Brož, Chudoba, Monczka, Kuchař (všichni Karviná), Škvařil (Plzeň), Linhart (Sparta Praha)

Realizační tým:

Bartoň Miroslav – trenér
Hajžmanová Jana – asistentka trenéra
Lang Zdeněk – vedoucí družstva
MUDr.Kůra Václav – lékař
Martinát Radek – masér


Program turnaje „O pohár veletržního města Brna“:

Pátek 7. prosince

10:00 Česko – Slovinsko
12:00 Polsko – Slovensko

Sobota 8. prosince

15:00 Slovensko – Slovinsko
17:00 Česko – Polsko

Neděle 9. prosince

10:00 Polsko – Slovinsko
12:00 Česko –Slovensko
13:30 slavnostní ukončení

Dorostenecká reprezentace České republiky.

zdroj: http://www.chf.zdarsko.cz