HCB Karviná
Reprezentace
pá 4.1.2008 | Ivo Dudek

Jícha s Hynkem nikam nejedou !

zdroj: Deník Sport (ČTK)
Házenkářská reprezentace přišla před mistrovstvím Evropy o dvě opory.
Na vrcholném turnaji v Norsku nemůže trenér Pavel Pauza počítat kvůli zraněním se střelcem Filipem Jíchou a Jiřím Hynkem. Už bez nich zahájí mužstvo v pátek závěrečnou přípravu, šampionát se uskuteční od 17. do 27. ledna.

Především Jíchova ztráta bude citelná. Kouč byl přitom přesvědčen, že nejlepší střelec celku se dá dohromady, ale nyní je téměř jisté, že mistrovství odehraje český tým bez něj.
"Po dvou a půl měsících od operace kolena zkusil Filip v závěru roku dva ostré tréninky a hned viděl, že je zle. Noha mu otekla a bolela. Pravděpodobnost, že by na šampionát jel, je hodně malá, spíš tak jako kdyby náhodou," posteskl si Pauza v rozhovoru s ČTK.
"Před Superpohárem v Německu jsem si mužstvo bez něj nedovedl představit, ale ten turnaj jsme nakonec zvládli i tak poměrně dobře. Určitě nám ale jeho absence naruší plány," přiznal Pauza, že ztráta hráče bundesligového Lemga poznamená herní systém mužstva.
Jícha i Pauza si ale ještě malé okénko nechali. "Je ale minimální, už jsem se smířil s tím, že nepojede. Kdyby se stav kolena rapidně zlepšil... Ale i tak téměř tři měsíce bez zátěže by se určitě projevily," uvedl na adresu druhého nejlepšího střelce loňského mistrovství světa Pauza.
Druhou ranou pro českého kouče je ztráta Hynka, který byl pro tým platný především v obranné činnosti. "Pochroumal si kotník, minimálně tři týdny bude mimo a šampionát pro něj je tím pádem pryč," uvedl Pauza.
Základ týmu pro šampionát se sejde v pátek v Nymburku, kde by měl Pauza přivítat patnáct hráčů. Druhá polovina týmu startuje od dneška na turnaji ve Francii.
"Doufám, že ti, co mají šanci se dostat do týmu na mistrovství, potvrdí dobrou formu," řekl Pauza, který počítá s tím, že minimálně čtyři hráče z tohoto výběru ještě přibere do závěrečné přípravy před ME.