HCB Karviná
Reprezentace
čt 10.1.2008 | Ivo Dudek

Šestnáctka do Norska nominována

Na večerním tréninku české reprezentace oznámil trenér Pavel Pauza hráčům konečnou nominaci na nadcházející Mistrovství Evropy 2008, které od příštího týdne hostí Norsko. Černý Petr nakonec zůstal na pivotmana německého Essenu Václava Vraného.

"Vraný s námi nemůže odletět k přátelským utkáním na Island z důvodu závěrečných zkoušek na vysoké škole, které má 16. ledna a nestihl by ani první utkání proti Slovinsku. Nakonec jsem rozhodoval mezi ním a Martinem Prachařem, ani jeden není herně o nic horší než ten druhý, termínová kolize nakonec vyřadila právě Vraného. O termínu závěrečných zkoušek se rozhodovalo v době, kdy se předpokládala účast Jíchy i Hynka na ME a šance na Vaškovu účast na ME byla tehdy malá. Ale vezeme do Norska nejen jeho dres, ale i dres brankáře Jana Štochla i Filipa Jíchy. Šampionát je dlouhý, máme před sebou dvě přátelská utkání na Islandu, ve kterých se nedejbože může někdo zranit a proto chceme být připraveni okamžitě jednat.

Šance na start Jíchy je ale naprosto minimální, Filip v tomto týdnu absolvoval herní tréninky v Kielu a na konci týdne (pozn. Jícha se zúčastní páteční tiskové konference, kterou přenáší přímým přenosem program ČT4) řekne, zda existuje ještě nějaká šance na jeho start v Norsku. Systém na ME je takový, že po základní skupině lze dopsat další hráče na soupisku a může se stát, že během utkání v základní skupině se ukáže, že některý z hráčů formu nemá," řekl k nominaci trenér Pavel Pauza.

Konečná nominace České republiky na Mistrovství Evropy do Norska

Brankáři:
Galia Martin (Göppingen ), Štochl Petr (Füchse Berlin )
Hráči:
Nocar Karel (Chambéry ), Motl Jiří (Lovosice ), Heinz Tomáš (Karviná ), Vítek Jiří (Bergischer/BHC 06 ), Alois Mráz (Lübbecke ), Horák Pavel (Göppingen ), Kubeš Daniel (Nordhorn ), Brůna Michal (Stralsunder ), Řezníček Tomáš (Velenje ), Sobol Jan (Montpellier ), Filip Jan (Nordhorn ), Hrubý Petr (Melsungen ), Šetlík Martin (Plzeň ), Prachař Martin (Stiinta Bacau )