HCB Karviná
mládež
út 29.1.2008 | Ivo Dudek

Ohlédnutí za přípravou žáků

V tomto článku se dozvíte něco o působení žáků v přípravných turnajích. Všechny týmy se pilně připravují na jarní část svých soutěží.

Starší i mladší žáci A se 4.-5.1.2008 pod vedením trenérek Hajžmanové a Ortové zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v maďarském Tarjánu.
Tento turnaj byl pro obě naše družstva první z řady přípravných turnajů, které sehrají před zahájením jarní části soutěže. Starší žáci A hned v prvním zápase podlehli Povážské Bystrici. Tento zápas vlastně taky rozhodl o konečném vítězi. Byla škoda, že se hned po příjezdu utkali Právě s odvěkým rivalem a nezachytili začátek zápasu. Než se kluci rozkoukali, prohrávali už o 7 branek. Postupně sice ukrajovali z tohoto manka, ale ani vítězství ve druhém poločase 11 : 8 už nestačilo na konečnou porážku 16 : 19. S dalšími soupeři už vyhráli a umístili se na konečném druhém místě. Při slavnostním zakončení ani jedno z individuálních ocenění pro nejlepší hráče a brankaře neputovalo do Karviné.

HCB A : P.Bystrica (SK) 16 : 19 (5 : 11)
HCB A : Kerék (HUN) 23 : 17 (11 : 7)
HCB A : Dun. Streda (SK) 24 : 22 (10 : 6)
HCB A : N. Zámky (SK) 20 : 10 (8 : 4)
HCB A : Kodály (HUN) 21 : 23 (11 : 8)


Branky: Kanaloš L.31, Užek Jan. 28, Holý 14, Jensen 9, Nebroj 8, Mlotek T. 5, Lička Paululík 3, Katriniok J. Šmíd 1, Mrozek 0

Brankáři : Pala, Bartoň, Mašek


Během dalšího víkendu se starší žáci HCB A i B zúčastnili turnaje ve slovenské Modré. Celým tímto turnajem prošli naši starší žáci A s jedinou porážkou a to s dorostenci Slovanu Modrá. Tento zápas byl však mimo turnaj. Již 3. ročník turnaje o Modranský džbán byl plný vyrovnaných zápasů a naši hráči si museli sáhnout až na dno svých sil, aby obhájili loňské i předloňské prvenství. Trenérka Hajžmanová začlenila do týmu další dva o rok mladší hráče - Dominika Lukácse a Jirku Hodulíka. Stejně jako již mladší Tomáš Mlotek a Jirka Užek mile potěšili svým nasazením a v A týmu se prosadili.
Starší žáci B se umístili na 6 místě. Každopádně se mezi o rok až dva roky staršími soupeři neztratili. Do budoucna jim tento turnaj dodal hodně zkušeností. Pro oba tyto naše týmy byl tento další turnaj pojatý jako příprava do druhé poloviny sezony. Od soboty čeká naše borce týdenní soustředění v Beskydách, kde se trenéři zaměří na fyzickou přípravu hráčů ve všech žákovských kategoriích.

Starší žáci A : Modra dorost 17 : 18 (10 : 9)
Starší žáci A : ŠKP Bratislava 23 : 22 (10 : 11)
Starší žáci A : Košice 24 : 15 (11 : 9)


semifinále

Starší žáci A : Bardejov 23 : 19 (10 : 14)

finále

Starší žáci A : ŠKP Bratislava 29 : 25 ( 14 : 12)

Kanaloš L. 31, Užek Jan 27, Jensen D. 20, Kučo D. 19, Hodulík J. Lukacs D. 6, Mlotek T. 4, Užek Jiří 2, Paululík M. 1, Nebroj A. Lička O. 0 Brankáři : D. Bartoň, J. Pala – byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Od soboty 26.1. 2008 absolvují všechna žákovská družstva osmidenní soustředění v Beskydech. Náplní pobytu je rozvíjet fyzickou připravenost hráčů a jejich pohybové schopnosti. Této akce, která mimo jiné plní také funkci ozdravného pobytu, se účastní 54 hráčů všech žákovských kategorií a osm trenérů HCB a učitelů statutární ZŠ Slovenská. Přiložené fotografie (v naší fotogalerii) dokumentují ladovskou atmosféru zimy, průběh přípravy a volnočasových aktivit.