HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 17.2.2008 | Ivo Dudek

HCB OKD Karviná - TJ Cement Hranice 33 : 20 (10:12)

Dnešní utkání bylo první, které vedl nový kouč Rastislav Trtík. A tak jsme byli všichni zvědaví, jak si mužstvo pod jeho taktovkou povede. Vzhledem k tomu, že trenér s družstvem absolvoval jen málo tréninků, bylo času na změnu systému hry, který nový trenér vyznává jiný než trenér Kekrt, který vedl tým do minulého zápasu po dobu téměř pěti let, nemuselo jít všechno hladce.

Nástup do utkání taky potvrdil, že tým čeká ještě hodně práce, aby se ideálně sehrál. Nastoupili jsme totiž hned od začátku s obranou 2 - 4 a chvílemi i 3 - 3 a soupeř se přes naši aktivní obranu celkem snadno prosazoval. Naši hráči měli po dlouhou dobu zažitý téměř výhradně systém 0 - 6 a proto to byla pro ně dost velká změna. I přes to nebyly hlavní příčinou poločasového nepříznivého výsledku chyby v obraně, ale spíše naše neproměňování střeleckých příležitostí. Nedařil se nám podle představ přechod do rychlého protiútoku a v brance Hranic výborně chytal Luděk Fabián. V naší brance chytal rovněž dobře "Nemo" Marjanovič a tak v prvním poločase padlo pouze 22 branek. Do šaten se totiž šlo za stavu 10:12.

Druhý poločas se ale odehrál podle naprosto jiného scénáře. Pokud do poločasu pomýšleli hosté na to, že si odvezou nějaký ten bod, nebo aspoň přijatelný výsledek, tak po sedmi minutách asi na to pomýšlet přestali. Naši hráči se o poločase uklidnili, spadla z nich nějaká psychická deka, pod kterou po utkání v Zubří minulý týden hráli. Svým dílem k tomu zřejmě přispěl i prezident klubu pan Halada, který o přestávce zašel za hráči do šatny a svými slovy je povzbudil. Nastoupili jsme se změněnou obranou 1 - 5, která je přece jen našim hráčům zatím bližší a Hranice měly rázem problém se prosadit. Šňůrou pěti branek v řadě jsme otočili nepříznivý vývoj a náskok pořád navyšovali. Najednou fungoval přechod do rychlého útoku, obrana byla pružná, sbírala svou aktivitou spoustu míčů a v brance chytal spolehlivě Tomáš Mrkva.

Premiéra pod novým trenéra dopadla dobře, hráči předváděli rychlou pohlednou házenou. K tomu, že se hrála pěkná házená přispěl ale i hostující tým, který celou dobu předváděl rovněž otevřenou rychlou házenou a nesnažil se nijak zpomalovat hru. Takže všichni diváci kteří přišli i přes rozpačitý začátek jistě nelitovali a měli možnost vidět spoustu pěkných branek a házenkářských momentů. Pozitivní byl i fakt, že hráli opravdu všichni hráči, kteří byli do utkání nominováni a zátěž byla rozložena mezi všechny. I to mohl být jeden z faktorů, proč se druhá půlka utkání proměnila téměř v exhibici. Hosté totiž nemají tak širokou lavičku a základní šestka nemohla v tak velkém nasazení vydržet po celých 60 minut. Teď nás čeká důležité utkání v Lovosicích, kde jistě budou hráči chtít tento trend potvrdit.

Sestava HCB OKD Karviná : Marjanovič, Mrkva, Bednařík, Plšek 1, Pavlíček, Kuzo 4, Heinz 1, Indjič 4, Faith 6, Šulc 1, Mrózek 1, Petrovský 11/2, Kubis 2, Korňan 2.

Sestava TJ Cement Hranice : Fabián L., abián M. Brůna 3, Samiec, Indrák 1, Hradil 2, Ryber, Skřídlo 2, Čadra 6/4, Weglorz, Hojník 4, Godál, Valášek 2.

Sedmičky: 4/2 - 4/2, Vyloučení: 9 - 6, ČK: Korňan. Rozhodčí: Kohout, Novák, Delegát: Macharáček.

Sled branek: 1:0, 1:2, 3:5, 4:6, 8:6, 8:10, 9:11, 10:12, 15:12, 16:13, 21:14, 26:15, 27:16, 29:17, 30:18, 33:19, 33:20.