HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 5.3.2008 | Ivo Dudek

HCB OKD Karviná - HC Dukla Praha 27 : 20 (15:10)

V dnešním velice zajímavém a pohledném utkání jsme porazili HC Duklu Praha o 7 branek. Utkání mělo velice zajímavý průběh, bylo bojovné, plné zajímavých házenkářských momentů a všem divákům, kteří se přišli do haly HCB OKD podívat museli být spokojeni. Toto vítězství je důležité i z toho důvodu, že pravděpodobně na Dukla narazíme i v play off.

Na začátku se hráčům dlouho nedařilo prosadit. Naši nastřelili 3 tyče, neproměnili sedmičku a naopak v naší brance zabránil Dukle skórovat Nemanja Marjanovič. Tak se stalo, že první branku v zápase vsítil Petrovský ze semičky až v 6. minutě. Pak se útoky přelívaly z jedné strany na druhou ale branek padalo pořád málo. Nedařilo se nám prosazovat a trenér vystřídal hráče. Odpočinout si šla pravá strana - Kuzo s Pavlíčkem. V 15. minutě byl stav 5:4 pro HCB. Pak následovala série tří vyloučení našich hráčů a Dukla odskočila sérií 4 branek v řadě na 5:8.

Trenér Trtík reagoval oddechovým časem, který byl nadmíru účinný. Nastoupili zpět do hry jak Kuzo, tak Pavlíček a začalo se jim dařit. Branky začaly konečně do soupeřovy branky padat, tak jak jsme si všichni přáli. Během pěti minut jsme otočili vývoj a utekli soupeři na 11:8. V té chvíli si vzal time out i trenér Dukly, Pavel Pauza. Ten ale nic nezměnil na vývoji a naši hráči pokračovali v dobrém výkonu. Do poločasu jsme navýšili náskok na 15:10. Dá se říct, že právě výborně zvládnutá druhá půle prvního poločasu položila základ k celkovému vítězství v utkání.

Do druhé poloviny, jak se stává v poslední době pravidlem, nastoupil do branky Tomáš Mrkva a i ten navázal na výborný výkon svého předchůdce. Hrálo se pořád bojovně s plným nasazením na obou stranách. Řada jak útočných akcí, tak obranných zákroků byla oceněna uznalým potleskem publika. Bylo vidět, že zápas a skvělou atmosféru si užívají i hráči na lavičce spolu s realizačním týmem.

Trenér Trtík po utkání poděkoval celému týmu za podaný výkon, taky ovšem vyzdvihl hru soupeře, protože k tomu, že utkání bylo opravdu kvalitní samozřejmě přispěla i dobrá hra Dukly Praha. Nezapomněl ani poděkovat publiku za jeho podporu, kterou všichni hráči, stejně jako i lavička velice dobře vnímali.

Sestava HCB OKD Karviná: Marjanovič, Mrkva, Bednařík, Plšek 2, Pavlíček 2, Kuzo 9/1, Heinz, Indjič 2, Šulc 1, Vala, Mrózek 1, Petrovský 6/2, Kubis 2, Korňan 2.

Sestava HC Dukla Praha:Petržala, Pristáš, Horák 4, Weigner, Polášek 4/4, Naiman 1, Straka 3, Stehlík 2, Kotrč 2, Rams 3, Škvařil, Lehocký 1, Tůma, Král.

Sedmičky: 8/3 - 7/4, vyloučení: 6 - 6, ČK: Heinz. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Diváci: 750.