HCB Karviná
Reprezentace
út 11.3.2008 | Ivo Dudek

Dvojutkání juniorů se Slovenskem.

Využili jsme nabídku Slovenského svazu k sehrání 2 utkání s jejich jednadvacítkou, která se rovněž připravuje na kvalifikaci o postup na ME juniorů v Rumunsku. Slovensko zajíždí do Španělska kde se utká s Itálií, Gruzií a Španělskem. My jedeme do Francie kde nás čeká postupně Řecko, Bělorusko a Francie. Z obou skupin postupují 2 družstva.

Bohužel termín pro sehrání těchto utkání byl nešikovný, protože hráči si plnili klubové povinnosti a sjížděli se do 24 hodin do hotelu v Hustopečích u Brna. Z nominovaných chyběl pouze Brykner z Jičína, který se zranil v MU. Řada hráčů přijela s drobným zraněním, která jim však nezabránila v odehrání utkání. První utkání jsme hráli ráno v 11.00 ve Slovenském Hlohovci.

Slovensko 21 : ČR 21 32 : 26 ( 18 : 12 )

Sestava : Mrkva. Bavlnka, Hrstka 1, Krupa 2/1, Mika 0, Sliwka 1, Číp 3, Šíra 2, Kružík 1, Bečvář 3, Polášek 8/2, Diviš 2, Pich 0, Kotrč 3, Kavka 0

Únava se projevila na celé řadě hráčů a hráči Slovenska nás předčili v rychlosti, nasazení a kvalitě střelby. Bohužel se nám v prvních minutách utkání zranil Krupa ( Zubří ) a drobná zranění z MU se začala projevovat. Přesto jsme se snažili hráče vyburcovat k maximálnímu výkonu. Soupeř však získal 6 brankový náskok a my nedokázali ani v početní převaze snížit na stav, který by nás vrátil do hry. V utkání předvedl vynikající výkon brankář Bavlnka 50 % úspěšnost, který svými zákroky dával našim hráčů řadu možností ke snížení skóre. Přísnější měřítko pak snesou Polášek ( Dukla ) a Mika ( Zubří ). Naše střelecká úspěšnost ovšem byla na 49%!! a k tomu jsme vyrobili 17 technických chyb!! Proto porážka byla zcela zasloužená.

Odpoledne jsme od 16.00 hod. hráli odvetné utkání.

Slovensko 21 : ČR 21 25 : 25 ( 11 : 16 )

Sestava : Mrkva, Bavlnka, Hrstka 5, Mika 2, Sliwka 1, Číp 2, Šíra 0, Kružík 2, Bečvář 1, Polášek 5/2, Diviš 3, Pich 1, Kotrč 3, Kavka 0,

Do utkání jsme vstoupili s obranným systémem 2 : 4, který dělal domácím velké problémy a my se dostali do 5 brankového vedení. Naši hráči začali s velkou agresivitou v osobních soubojích a donutili soupře k celé řadě chyb i uspěchané střelbě. Po zisku míče jsme se snažili o rychlý útok. Bohužel opět špatná koncovka nás stála vyšší vedení. Ve druhé půli se naši hráči uspokoji s vedením o 5 - 6 branek a najednou vypadli z tempa.

Toho soupeř dokonale využil a srovnal skóre. V závěru jsme mohli ze 7 m hodu toto utkání vyhrát, ale i tuto šanci jsme promarnili. V utkání se svými výkony blýskli oba brankáři Mrkva, Bavlnka. Z hráčů to byl opět Polášek, Mika. K nim se přiřadili Hrstka, Kotrč a Sliwka, Šíra hlavně v obraně. Obě utkání nám ukázala celou řadu věcí, které musíme na posledním VT před odjezdem na kvalifikaci odstranit. Vždyť se scházíme 17. 3. a již 20. 3. 08 odletíme do Francie kde nás čekají přetěžká utkání a my chceme na ME postoupit.

Trenér Jaroslav Hudeček