HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 28.3.2008 | Ivo Dudek

Play off je za dveřmi!

Už v sobotu v 17:30 hodin startuje play off Zubr Extraligy! Přijďte všichni povzbudit naše hráče. Oproti loňsku přibyly do utkání play off i čtvrtfinálové duely a tak se můžeme těšit na víc bojů, kde jde o vše.

Čtvrtfinálová série začíná dvěma zápasy u lépe postaveného družstva, rozhodující utkání se hraje také na půdě tohoto týmu. Družstva vyřazená v 1.kole play-off vytvoří skupinu hrající o konečné 5.-8.místo. Připomeňme, že v loňském roce se Extraliga hrála poněkud jiným systémem, kdy přímo do semifinále postoupily čtyři nejlepší družstva – HCB OKD Karviná, Zubří, Dukla a Lovosice. Semifinálové dvojice tehdy tvořily HCB OKD Karviná – Lovosice a Zubří - Dukla.

Letos je cesta do semifinále těžší a týmy si do něj musí proklestit cestu minimálně třemi zápasy čtvrtfinále. Loňští semifinalisté po základní části ZUBR Extraligy skončily na prvních čtyřech místech a může se tak stát, že obsazení semifinále bude nakonec stejné jako loni jen s tím rozdílem, že pokud by favorizované týmy svá ČF vyhrály, budou semifinálové dvojice Zubří – Lovosice, Karviná – Dukla. To vše je ale prozatím čirá spekulace a skutečnost budeme vědět nejpozději 9. dubna.

Papírově jsme favoritem. V základní části si Karviná připsala dvě vítězství, v domácím prostředí o deset branek, ve Frýdku o dva góly. Vrátil se nám již do sestavy Farkašovský, zdravotní potíže trápily Faitha a Mrózka, ale do play-off by měl být tým trenéra Trtíka kompletní. Sehráli jsme v průběhu reprezentační přestávky čtyři přípravné zápasy (2 x Kopřivnice a 2 x Hranice), ve kterých jsme byli 100% úspěšní.

Frýdek nepůjde do čtvrfinále v plné síle, trenéra Strnadela trápí především zranění klíčového hráče Tomse. V průběhu přestávky sehrál tým jedno přípravné utkání v Zubří, kterému bez juniorských reprezentantů Kružíka a Sliwky podlehl 33:42. Vedení Frýdku si klade za cíl být v sérii Karviné důstojným soupeřem a pokusit se uspět v domácích utkáních.

Vzájemné zápasy v základní části

HCB OKD Karviná – Frýdek-Místek 31 : 21
Frýdek-Místek - HCB OKD Karviná 28 : 30

Program čtvrtfinálové série:

29.3.2008 17:30 hod.

HCB OKD Karviná - SKP ARCIMPEX Frýdek-Místek

Novotný, Nesvadba, D:Kastner

30.3.2008 10:30 hod.

HCB OKD Karviná - SKP ARCIMPEX Frýdek-M

Kohout, Padevět, D:Jakub

5.4.2008 17:00 hod.

SKP ARCIMPEX Frýdek-Místek - HCB OKD Karviná

Horáček, Novotný, D:Staněk

6.4.2008 17:00 hod. SKP ARCIMPEX Frýdek-Místek - HCB OKD Karviná

Horák, Bečička, D:Přerovský

9.4.2008 hod

HCB OKD Karviná- SKP ARCIMPEX Frýdek-M