HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 5.4.2008 | Ivo Dudek

Tak jsme v semifinále !!

SKP Arcimpex FM - HCB OKD Karviná 24 : 36 (13:22) Ve třetím utkání jsme byli úspěšní a vezeme z Frýdku Místku rozhodující třetí vítězství. Vstup do utkání se nám povedl a soupeř kladl menší odpor než jsme čekali. Ve třinácté minutě jsme již vedli o 11 branek (2:13) a otěže zápasu jsme už nepustili.
Do semifinále nás doprovodí Zubří, které v neděli porazilo Hranice a v sérii vyhrálo 3:1. Ostatní série pokračují za stavu 2:2!

Od začátku zápasu jsme začali velice dobře zejména v obraně. Za dobře fungující obranou chytal velmi dobře Nemanja Marjanovič. Obrana rovněž nutila domácí často k chybám v rozehrávce a ty nám dávaly možnosti k rychlým protiútokům, které jsme využívali. Domácím citelně chyběl v brance zraněný Šoltés. Doucha ani Kula jej nedokázali na 10% zastoupit.

Od třinácté minuty jako by naši hráči trochu polevili a dovolili domácím se dotáhnout až na rozdíl pšti branek (7:12, 11:16). To ale bylo vše. Tento krátký úsek hry byl jediný, kdy mohli domácí aspoň chvíli pomýšlet na slušnější výsledek. Pak už se totiž vše vrátilo do starých kolejí a do poločasu jsme domácím utekli až na 22:13.

Do druhé půlejak už se stalo pod trenérem trtíkem pravidlem, nastoupil do branky Tomáš Mrkva, ale jako by se nic nezměnilo. I ten totiž chytal výborně a tak jsme v poklidu dotáhli dobře zozehrané utkání do vítězného konce. Série už pro oba týmy skončila.

Naši hráči se mohou těšit na semifinálového soupeře, kdy po dnešním třetím utkání má k postupu blíže Dukla, a domácí budou hrát ve skupině o páté až osmé místo.

Další čtvrfinálové série nejsou tak jednoznačné jako byla ta naše. Dnes totiž favorizované Zubří prohrálo v Hranicích! Ty si tak vynutily zítřejší čtvrtý zápas. Dukla vyhrála v Plzni a stav je 2:1 pro Duklu. Lovosice rovněž dokázaly vyhrát v Jičíně a ujaly se vedení v sérii 2:1.

Sestava SKP Arcimpex Frýdek Místek: Doucha, Kula, Požárek 2, Meca 2, Bajgar, Matějka, Kolmajer 11/2, Sliwka 2, Kružík 2, Vacula, Alexovič 3, Hastík 1, Skála, Krupa 1.

Sestava HCB OKD Karviná: Marjanovič, Mrkva, Bednařík, Pavlíček 5, Kuzo 4, Heinz 5, Indjič 6, Faith 1, Šulc 2, Mrózek 1, Petrovský 7, Korňan 3, Farkašovský 2.

Sedmičky: 3/2 - 1/1, Vyloučení: 2:7. Diváci: 610. Konečný stav série: 0:3.