HCB Karviná
mládež
ne 1.6.2008 | Ivo Dudek

Mladší dorostenci jsou stříbrní

Obhajoba titulu z loňska mladším dorostencům nevyšla. Přebory vyhráli domácí hráči Zubří, kteří na přeborech hráli ve výborné formě a nenašli přemožitele.
Naši hráči na druhém místě získali 4 body, třetí skončili se ziskem dvou bodů dorostenci HBC Jičín a čtvrtá skončila bez bodu Dukla Praha.

V prvním zápase jsme porazili HBC Jičín 32 : 24 (10:14). Náskok jsme získali v druhé polovině prvního poločasu a pak jsme již nedovolili soupeři utkání zdramatizovat.

Sestava HCB OKD: Matuszcyk, Kanaloš, Pecka 3, Krahulec, Kaluža 1, Mlotek 1, Kuchař 7, Hanisch 5, Dudek, Pindej 1, Vengřín, Chudoba 10/3, Michalisko 1, Csöllei 3/2.

Druhé utkání, které jsme sehráli s domácími a před výbornou kulisou, kterou obstarávali jak domácí diváci, tak četní příznivci našeho týmu, bylo jakýmsi předčasným vyvrcholením přeborů. Domácí hráli dobře, ale my jsme nezůstávali pozadu a svou bojovností jsme pořád drželi vyrovnaný stav.

Zřejmě rozhodující okamžik nastal cca ve 20. minutě druhého poločasu, kdy dostal zbytečnou červenou kartu Libor Hanisch, který byl do té doby hlavním pilířem naší obrany a svou silou a bojovností se dokázal prosazovat i v útoku, ze svého postu pivota. Tu poslední desetiminutovku jsme pak nezvládli a prohráli jsme trochu "krutým" rozdílem 7 branek 31 : 38.

Sestava HCB OKD: Matuszcyk, Kanaloš, Pecka 2, Krahulec 1, Kaluža, Mlotek 2, Kuchař 9/1, Hanisch 3, Dudek, Pindej 3, Vengřín, Chudoba 6/1, Michalisko, Csöllei 5.

V neděli ráno jsme pak odehráli poslední utkání s Duklou Praha. Tu jsme museli porazit, abychom získali stříbrné medaile. Kluci nezačali dobře a hráli jako by zakřiknutě pod dojmem předešlé porážky. Později se přece jen dostali do tempa a v průběhu druhého poločasu si vybudovali náskok o 9 branek (29:20). Ke konci ale polevili a dovolili Dukle mírně zdramatizovat koncovku. Dotáhla se totiž na přijatelný rozdíl 2 branek, ale víc ji naši kluci nedovolili. Utkání skončilo 31 : 29.

Sestava HCB OKD: Matuszcyk, Kanaloš, Pecka, Krahulec 1, Kaluža, Mlotek 3, Kuchař 5, Hanisch 3, Dudek 1, Pindej 4, Vengřín 2, Chudoba 7/2, Michalisko 2, Csöllei 3.

Nezbývá tedy nic jiného než pogratulovat domácím k zisku titulu, který získali zaslouženě, hráli ve výborné formě a rovněž poděkovat našim hráčům a pogratulovat jim k zisku stříbrných medailí, které vybojovali i když se jim nedařilo úplně podle jejich představ.

O tom, jak je pro náš tým důležitým hráčem Libor Hanisch svědčí i fakt, že byl vyhlášen nejlepším hráčem přeborů.

Libor Hanisch

Nejlepším brankářem se stal Martin Podzimek z Jičína a nejlepším střelcem byl domácí Lukáš Horký.

Martin Podzimek

Lukáš Horký

HCB OKD Karviná - druhé místo na MČR 2008