HCB Karviná
Extraliga
čt 19.6.2008 | Ivo Dudek

Házenkáře Zubří povede Kekrt

Zdroj www.idnes.cz
Trenér Jiří Kekrt, který začátkem tohoto roku odešel z Karviné, se domluvil na angažná u našeho finálového soupeře HC Zubří. Více se dozvíte v tomto článku, který vyšel dnes na www.idnes.cz.

Čtyřletá éra Ivana Hargaše na lavičce házenkářů Zubří je definitivně minulostí. Valašský klub už má nového trenéra. Stal se jím Jiří Kekrt, který již v Zubří v minulosti působil. Na místě asistenta zůstává sportovní ředitel Jiří Míka.

"Podařilo se nám dát dohromady ideální dvojici," libuje si manažer Jaromír Petřek.

Pro Kekrta a Míku není vzájemná spolupráce novinkou. Oba dva se v Zubří potkali již ve druhé polovině 90. let, kdy klub získal dva mistrovské tituly.

"Pan Kekrt tady zažil nejlepší trenérská léta. Zná celý klub, je v obraze," vyjmenovává Petřek přednosti nového kouče.

Kekrtův úkol bude jasný: zlomit prokletí druhého místa. Hargašem vedený ambiciózní tým v posledních čtyřech letech na zlato nedosáhl. Pokaždé sice postoupil do semifinále play-off, ale nadstavbu nepřidal. Dvakrát byl druhý a dvakrát čtvrtý.

"Ale i tak to byla úspěšná léta. Chyběl tomu jen titul, " poznamenal Petřek.

Slovenský kouč již s předstihem avizoval, že v Zubří skončí. Klub měl proto čas na hledání nového trenéra. Námluvy s Kekrtem, který získal s Karvinou čtyři mistrovské tituly v řadě a na severu Moravy skončil předčasně letos v lednu, začaly přibližně před dvěma měsíci.

"Věděli jsme, že je po odchodu z Karviné volný. Proto jsme jej kontaktovali," uvedl manažer.

Staronový trenér Zubří nebude moci v příští sezoně počítat s Jakubem Kulišťákem, který odchází do francouzského klubu Mulhouse.

"Další odchody zatím neplánujeme. O posilách se jedná, ale ještě nemáme v ruce nic konkrétního," podotkl Petřek.