HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 14.7.2008 | Ivo Dudek

Dnes začala příprava na novou sezónu

Dnes se na hale sešli hráči s realizačním týmem ke společnému tréninku. Po individuální přípravě, kterou měli hráči naordinovánu v týdnu minulém to byl první, jakýsi "seznamovací" trénink.

Zeptali jsme se manažera klubu p. Pelecha na novinky, které se odehrály v minulých dnech nebo se odehrávají v této chvíli.

1. Hráčský kádr:

Po už obecně známých odchodech (Marjanovič, Indjič, Kuzo, Farkašovský, Bednařík, Plšek) jsme tým doplnili téměř výhradně hráči z juniorky našeho klubu. Jsou to kluci, kteří hráli za juniorku v minulé nebo předešlých sezónách. Konkrétně se jedná o Sliwku, Lefana, Kavku, Vanča, Kružíka, Floksu, Valu. Kromě toho jednáme s Brožem aby z juniorky SCM rovněž přešel k nám (Brož je hráčem Hranic). Jedinou posilou z jiného klubu by měl být Viktor Hastík, který nás v minulé sezóně zaujal svými výkony v dresu Frýdku Místku. Nikde není ale napsáno, že složení týmu je definitivní a už se nic nebude měnit.
Snažíme se tak nastartovat budování mladého týmu s delší perspektivou. Tak aby pokud zase půjdeme do pohárové Evropy, jsme šli s cílem tam uspět (je jedno v jakém poháru).

2. Realizační tým:

Novým trenérem A mužstva házenkářů Karviné se stává Julo Korňan. Ten se bude určitě věnovat více hraní a tak podstatná část trenérské práce a koučování padne na novou tvář v našem klubu - Martina Kostelníka. K ruce mu budou již zmiňovaný Julius Korňan, Jaroslav Hudeček (v podstatě šéftrenér mužské složky HCB), Roman Farář (vedoucí družstva, sekretář) a v neposlední řadě Tomáš Heinz jako kapitán týmu.

Martin Kostelník přišel z Ostravy. Je to ambiciozní trenér, jenž studuje nejvyšší trenérské vzdělání, což hrálo v našem rozhodování velkou roli. Špičkových trenérů v republice je zoufale málo, každý klub si ty své navíc hlídá,

Jak vidíte v nové sezoně bude mít koučink prvního týmu na starosti více lidí. „Bude to takový team work, společná práce. Nechtěli jsme, aby zodpovědnost a tíha vedení A mužstva ležela na bedrech jen jediného člověka, jako tomu bylo v minulosti.

3. Příprava:

Po individuální přípravě hráčů v minulém týdnu se dnes rozjela naplno. V tomto týdnu posilovna, spinning, běhání atd. V pondělí odjíždíme na tradiční týdenní soustředění do Tater. Po jeho zakončení se přesouváme do Prešova, kde sehrajeme dva přípravné zápasy. Pak se vracíme zpátky.
Jako další přípravné utkání bude duel s reprezentací do 19 let, které bude vrcholit příprava na srpnové mistrovství Evropy v Brně. Toto utkání by se mělo hrát v sobotu 2.8.2008 v 10:30 hodin.
Ve středu 13.8. v 17 hodin budeme hrát doma další přípravu s prvoligovým Norským týmem Follo HK, který bude mít v Luhačovicích své soustředění. 18.8. v 10 hodin a 19.8. v 10:30 budeme hrát odvetná přípravná utkání s Prešovem.

4. Evropské poháry:

Po letošní pauze se určitě budeme chtít do Evropy vrátit. Záleží na situaci v jakém to bude poháru. I přes velké omlazení kádru se nevzdáme myšlenky na obhajobu titulu. Na titul ale budou myslet i ostatní kluby, které v této situaci určitě budou cítit svou šanci na úspěch. Vím, že to nebude lehké ale já tomuto týmu věřím. A pak záleží třeba na koeficientu. Pokud klesne může se stát, že třeba ani vítěz extraligy nebude mít šanci hrát ligu mistrů a bude si toto privilegium muset vybojovat v jiných evropských pohárech.