HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 18.8.2008 | Ivo Dudek

HCB OKD Karviná – Tatran Prešov 29 : 30 (13:16)

V dnešním utkání prověřil naše hráče důkladně tým Prešova. Ten se právě vrátil z Německa, kde absolvoval turnaj Sparkaseen Cup. Byť na turnaji skončil poslední, kvalitní utkání, které tam odehrál, určitě jeho přípravě prospěly.
Fotky najdete ve fotogalerii

Začátek patřil našim, soupeř jako by se pomaleji zahříval. Smůlu měl hned při své první střele Vojta Petrovský, který sice vsítil branku, ale při střele si poranil pravou ruku a do hry už dále nezasáhl. Ujali jsme se vedení 2:0 a poté 5:2.

Pak už se hosté rozehráli a po zbytek prvního poločasu předváděli výbornou hru v obraně. Bránili agresivně a velmi rychle a pro naše hráče bylo těžké se prosazovat. V útoku zase Prešovské dirigoval Saša Radčenko a dařilo se mu svými přihrávkami nacházet v dobrých pozicích své spoluhráče. V naší brance se ale rozchytal k dobrému výkonu Tomáš Mrkva a ten často šance Prešova likvidoval - včetně tří sedmimetrových hodů.

Pro vývoj utkání byla zřejmě rozhodující pasáž mezi 15. a 20. minutou první půle, kdy hosté zaznamenali právě díky dobré hře v obraně a rychlému přechodu do protiútoku 6 branek za sebou a ze stavu 10:7 bylo rázem 10:13!

Tento náskok jsme se pak po celý zbytek utkání snažili dohnat, ale zkušený soupeř nám to nedovolil.

Sestava HCB OKD Karviná: Mrkva, Lefan, Korňan 2, Heinz 3, Šulc 4, Mrózek 1, Faith 2, Petrovský 1, Hastík 3, Vančo, Pavlíček 2, Vala, Kružík 4, Sliwka 4, Požárek 3.

Sestava Tatranu Prešov: Popčák, Meluš, Kozlov 1, Mokriš 4/1, Fuňák 3, Dudáš 3, Geci, Mažár 1, Pekár, Tumidalský 6, Radčenko 3, Urban, Huňady 6/2, Mikeci 2, Marušák 1.

Sedmičky: 0/0 - 6/2, vyloučení: 2 - 6, rozhodčí: Paululík, Pavlíček.