HCB Karviná
mládež
po 25.8.2008 | Ivo Dudek

Skončil Karviná Handball Cup 2008

Po tři dny probíhal v Karviné, Havířově, Orlová, Třinci, Českém Těšíně, Horní Suché a Stonavě XV. ročník Handball Cupu. Jako každoročně přilákaly svátky mládežnické házené do Karviné spoustu účastníků. Hrálo se jako obvykle v deseti kategoriích, ve kterých mělo zastoupení rekordních 134 družstev.
Fotky jako vždy najdete ve fotogalerii.

Celkem bylo na Karviná Handball Cupu odehráno 466 utkání, v nichž padlo přesně 12 826 branek, což činí 27,5 branky na zápas. A to je na mládežnická utkání slušný počinek. V těchto bojích se samozřejmě neztratila ani družstva z Karviné, která patří k absolutní špičce v Česku a k lepšímu průměru v Evropě.

Například chlapci Baníku Karviná z řad starších žáků vyhráli pod vedením trenérky Jany Hajžmanové svou kategorii, v níž startovalo nejvíce týmů – plných 22. Ve finále porazili karvinští chlapci srbský Jugopetrol Železničar Niš 17:16.

Také svěřenci Petra Laclavika z mladšího dorostu získali zlaté medaile, když v závěrečném střetnutí vyhráli nad Tatranem Prešov 17:12.

Až ve finále prohráli naši starší dorostenci, kteří byť měli oslabenou sestavu, nestačili jen ve finále na Považskou Bystrici 9:13.

Pěkného úspěchu dosáhly mladší žačky (ročník 1996) Sokola Karviná, které ve finále pokořily slovenskou Slavii Partizánské 10:5 a vyhrály svou kategorii.

Pořadatelé rovněž určili Miss turnaje. Stala se jí Emilia Galinská z polských Gliwic, missákem byl vyhlášen karvinský Adam Csöllei. Cenu fair play získalo družstvo Maximir Pastele z Chorvatska.

Letos turnaji přálo i překrásné počasí a proto mohly proběhnout kulturní akce pod širým nebem. Pestrý a zajímavý byl i průvod městem. Zcela zaplněný amfiteátr letního kina v parku Boženy Němcové byl svědkem slavnostního zahájení i zakončení. Po něm vždy proběhl velkolepý ohňostroj.

„Házenkářský svátek dopadl na výbornou," sdělil předseda organizačního výboru a prezident HCB OKD Karviná Pavel Halada. „Je třeba poděkovat všem dobrovolným funkcionářům a rozhodčím. Vysoce oceňuji pomoc Magistrátu města, jakož i velkým a malým sponzorům," děkoval na závěr Halada.

Výsledky jednotlivých kategorií

Mladší žačky (1996): 1. Sokol Karviná, 2. Partizánské (SVK), 3. Duslo Šala (SVK)
Mladší žačky (1997): 1. Ostrava-Hrabůvka, 2. Liberec, 3. DHC Plzeň
Mladší žáci (1996): 1. Povážská Bytrica (SVK), 2. RK Matulji (CRO), 3. Tatran Prešov (SVK)
Mladší žáci (1997): 1. RK Matulji (CRO), 2. HCB OKD Karviná, 3. Zadar (CRO)
Starší žačky: 1. Nitra (SVK), 2. Plzeň, 3. Ostrava-Hrabůvka
Starší žáci:
1. HCB OKD Karviná, 2. Železničar Niš (SRB), 3. Tatran Prešov (SVK)
Mladší dorostenky: 1. Bytča (SVK), 2. Bradlan (SVK), 3. Púchov (SVK)
Mladší dorostenci:
1. HCB OKD Karviná, 2. Tatran Prešov (SVK), 3. HBC Jičín
Starší dorostenky:
1. SMC Gliwice (POL), 2. Nitra (SVK), 3. Sokol Poruba
Starší dorostenci:
1. Povážská Bytrica (SVK), 2. HCB OKD Karviná, 3. HC Šiauliai (LIT).