HCB Karviná
mládež
út 26.8.2008 | Ivo Dudek

Junioři se připravovali v Kostelci na Hané

V sobotu 23. 8. 2008 se družstvo juniorů Karviné zůčastnilo mužského turnaje v Kostelci na Hané. Na turnaji startovalo 6 družstev ve dvou skupinách a hrálo se 2 x 25 min.
Informace poskytl Jaroslav Hudeček.

Naši junioři se ve skupině utkali postupně s těmito družstvy:

Ka SCM : Pezinok 36 : 15 ( 19 : 7 )

Sestava : Adamík 1, Matusczyk
Rečičar 3, Horňák 0, Kavka 2/1, Aspridis 3, Chudoba 12/3, Hanisch 2, Dolák 2, Brož 4, Kuchař 2, Floksa 4, Monczka 2

Naši hráči soupeře zaskočili velmi kvalitní obranou a výborným přechodem do rychlého útoku ( 19 br. ). Výborný výkon družstva podpořili i brankáři, kteří měli 57% úspěšnost. Pro řadu hráčů to byla první konfrontace s mužskou házenou a svým výkonem nás mile překvapili.

Ka SCM : Jičín B 36 : 18 ( 19 : 9 )

Sestava : Adamík, Matusczyk
Rečičar 3, Horňák 2, Kavka 5/1, Aspridis 4, Chudoba 11, Hanisch 1, Dolák 2, Brož 1, Kuchař 3, Floksa 1, Monczka 3

Ve druhém utkání se družstvo střetlo s Jičínem B, který hraje I. ligu mužů a tak jsme měli možnost poznat soupeře, který nás čeká. Je pravdou, že Jičín nebyl v plném složení, protože někteří hráči startovali za A družstvo na turnaji v Lovosicích.
I přes tuto skutečnost musíme hráče opět pochválit za velmi dobrou obranu a přechod od rychlého útoku ( 24 br! ). Brankáři nás opět svým výborným výkonem podrželi ( 62% úspěšnost! ) .

Tímto vítězstvím jsme si zajistili účast ve finále turnaje. Tam nás čekal domácí celek, který rovněž hraje I. ligu do které jsme se probojovali. Domácí mají velmi silné družstvo složené z celé řady zkušených hráčů, kteří již hráli naší extraligu, popř. bývalou HIL.
Dobře věděli o naší nejsilnější zbrani, kterou byl rychlý útok a tak se snažili donutit naše hráče hrát na postavenou obranu. I v tomto utkání jsme dokázali dát z 18 branek 12 z rychlého útoku!! Tady jsme se opravdu jen velmi těžce prosazovali proti výškově i váhově mohutnějším hráčům Kostelce. Přesto jsme mohli vyhrát, ale v průběhu utkání jsme neproměnili celou řadu vyložených šancí a domácí svou zkušeností tyto naše chyby trestali.
Finálová utkání se hrála již jen 2 x 20 minut.

Ka SCM : Kostelec na Hané 18 : 20 ( 12 : 13 )

Sestavy : Adamík, Matusczyk
Rečičar 8, Horňák 0, Kavka 1, Aspridis 2, Chudoba 3/1, Hanisch 1, Dolák, Brož 2, Kuchař , Floksa, Monczka 1

Účast na tomto mužském turnaji klukům jen prospěla. Mohli si ověřit své herní i fyzické schopnosti proti zkušeným, fyzicky vyspělým hráčům. Věřím, že to bude pro hráče dobrý vklad do budoucna.