HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 17.9.2008 | Ivo Dudek

Baník OKD Karviná – Dukla Praha 21:27 (12:15)

Utkání, na které se spousta fandů v Karviné těšila, nedopadlo podle našich představ. Zhruba do 15. minuty bylo utkání velice vyrovnané, ale pak začala mít mírně navrch Dukla. My jsme měli čím dál tím větší problém se v útoku prosadit a produkovali jsme hodně technických chyb.

Ani brankářům se příliš nedařilo. Mrkva se na začátku prezentoval několika dobrými zákroky, ale pak jako by se mu trochu přestalo dařit. Proto jej vystřídal Lefan, ale ani ten si nevedl lépe. Hra byla rozkouskovaná spoustou faulů, ztrát míčů a jiných technických chyb. Prostě nehrála se pohledná házená. Dukla nám utekla na rozdíl 3 branek a vždy, když byla šance se dotáhnout, přišla znovu nějaké zbytečná chyba, která nám to zhatila.

Našim hráčům se nedařilo překonat gólmana Dukly, a když už se míč za jeho záda dostal, zastavila jej tyč.

Do druhého poločasu nastoupil zase do branky Mrkva, a jeho výkon byl určitě lepší než v první půli. Bohužel jeho spoluhráči v útoku pokračovali v neproměňování šancí a ve zbytečných ztrátách míčů Ani Dukla nebyla o moc lepší. Tak se stalo, že ještě v 18. minutě byl stav 18:20. Pak ale naši pokračovali v malé produktivitě a Dukla se přece jen začala více prosazovat a šňůrou pěti branek přece jen zlomila náš odpor.

Ohlasy trenérů: „Je to pro nás důležité vítězství. Přišlo vlastně v prvním ostřejším startu do sezony, protože v prvním kole jsme měli volno a ve druhém Hustopeče. Rozhodli jsme obrannou hrou, podpořenou gólmanem Petržalou. Všichni hráči odvedli své,“ byl maximálně spokojen trenér Dukly Pavel Pauza.

Jeho protějšek na karvinské lavičce Martin Kostelník mohl jen poblahopřát soupeři k výhře. „Oba body získal zaslouženě. Bez střelecké potence a nevyužitých šancí, kterých jsme zazdili skutečně moc, se vyhrát nedá, proti Dukle už vůbec. Ta byla dnes zkrátka lepší,“ uznal Kostelník a poukázal na nadprůměrné množství technických chyb, kterých se jeho tým dopustil.

Sestava HCB OKD Karviná: Mrkva, Lefan – Pavlíček 1, Brož 1, Sliwka 3/1, Heinz 6/2, Šulc, Mrózek 2/1, Kružík, Petrovský 3, Hastík 2, Kubis 2, Požárek, Korňan 1.

Sestava Dukly Praha: Rangl, Král 1, Horák, Landa 3, Polášek 5, Chroustovský, Stehlík 5, Kotrč 1, Rams, Petržela, Škvařil, Lehocký 5, Brabec 2, Čurda 5.

Sled: 0:1, 2:1, 5:5, 7:10, 9:11, 12:13, 13:15, 14:17, 15:19, 18:22, 20:26. Rozhodčí: Bubeníček, Smékal, sedmičky: 6/4:1/0, vyloučení: 6:7, červená karta: 41. Landa (Dukla), diváci: 693.