HCB Karviná
mládež
út 28.10.2008 | Ivo Dudek

Juniorka byla o víkendu úspěšná

Náročný víkendový program zvládla juniorka velmi dobře a připsala si dvě cenná vítězství. V Plzni vyhrála souboj o druhé místo tabulky 1. ligy mužů s VŠ Plzeň a vzápětí si v Ledči nad Sázavou vybojovala postup do třetího kola ČP.

VŠ Plzeň : Ka junioři SCM - 24 : 33 (13:13)

V těžkém utkání naši junioři uspěli na hřišti VŠ Plzeň, která na tom byla bodově stejně jako my. Plzeň dosahovala dobrých výsledků a tak jsme čekali jak toto utkání naši mladí hráči zvládnou. Vstup do zápasu se nám nepovedl a my v 6 minutě měli na svém kontě 7 technických chyb!! Na hráčích byla vidět nervozita i strach. Postupně se však dostávali do tempa a získali potřebnou herní jistotu a do šaten jsme v poločase odcházeli za nerozhodného stavu.
V poločase jsme hráče upozornili na přednosti i slabiny hráčů soupeře a stanovili taktické pokyny, které hráči 100% plnili. Využívali jsme chyb soupeře k rychlým útokům, kterých jsme proměnili 18!! Výsledkem pak bylo zasloužené vítězství, které nás posunulo opět na druhou příčku tabulky. Vzhledem k prohře prvního týmu HK Dvůr Králové nad Labem na palubovce Košutky, jsme se dotáhli na ztrátu pouhého jednoho bodu na první místo 1. ligy!

Sestava: Adamík, Matusczyk, Rečičar 2, Dolák 6, Kavka 2, Aspridis, Kubis 6/3, Hanisch 1, Vala 6, Floksa 2, Horňák 2, Chudoba 6, Kuchař, Paclt.
Vyloučení: 5 : 3, 7 m hody 1/1 : 3/5

TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou : Ka junioři SCM 18 : 23 (9:9)

Naše družstvo juniorů bylo nalosováno v Č.Poháru nepochopitelně do Čech a tak se po utkání v Plzni hráči museli přesunout do Ledče. Díky pochopení vedení klubu Ledče jsme mohli utkání odehrát v pondělí. Původní termín byl totiž úterý a tak by hráči museli absolvovat dvě dlouhé cesty. Pondělí dopoledne jsme tak měli lehký trénink a po obědě a odpočinku jsme v 17.00 nastoupili proti domácímu celku, který hraje II. ligu.
O soupeři jsme měli jen kusé informace a tak jsme čekali co na nás vymyslí. Vstup do utkání jsme měli opět špatný!! Zřejmě u hráčů došlo k podcenění a soupeř se své šance chytil a dostal se do vedení 6 : 2!! Po důrazné domluvě došlo k zlepšení, ale rozjetý soupeř nás neustále zlobil.
Až ve druhé polovině II. poločasu jsme dokázali využít chyb soupeře a z rychlých útoků získat potřebný náskok, který nám dával jistotu.
Musím vyzvednout výborný výkon brankáře domácích, který likvidoval jednu vyloženou šanci za druhou našim hráčům. Toto vydřené vítězství nás tak posunulo do 3. kola ČP. Nyní budeme čekat koho nám přisoudí los.

Sestava: Adamík, Matusczyk, Rečičar 2, Dolák, Kavka 5/1, Aspridis, Hanisch 2, Vala 5, Floksa 1, Horňák 2, Chudoba 6, Kuchař, Paclt.

Vyloučení:
5 : 4, 7 m hody 1/4 : 1/1.