HCB Karviná
Reprezentace
po 3.11.2008 | Ivo Dudek

Česko – Francie 32 : 29 (13:11)

Naprostá euforie zavládla v městské hale v Brně po posledním hvizdu srbských rozhodčích v utkání Česko – Francie. Po něm již mohla naplněná a bouřící hala společně s reprezentanty oslavovat důležité vítězství nad týmem s olympijskými vítězi v sestavě.
Na obsáhlou fotoreportáž se můžete podívat v naší fotogalerii!
Zdroj: www2.chf.cz

Ti nakonec nastoupili v té nejsilnější sestavě včetně Nikoly Karabatiće, i když na něm bylo vidět, jak jej zranění ruky limituje. V naší brance začal Petr Štochl, před kterým byl poskládán vysoký obranný val Jícha, Horák, Hynek. Tvrdá obrana společně s pozorným brankářem hrála prim, ale přesto jsme v prvním poločase jen dotahovali převážně jednobrankový náskok soupeře. V čase 23´32 si trenér Čechů Lipták vybral oddechový čas, když na ukazateli svítil stav 8:10 ve prospěch soupeře a čeští hráči dvěma technickými chybami zahodili možnost skóre srovnat.
Minutová přestávka týmu pomohla a brankami Horáka a Filipa bylo za dvě minuty vyrovnáno na 10:10. V tu chvíli to byl naopak soupeř, který potřeboval přestávku, ale český tým nezabrzdil. V posledních dvou minutách jsme otočili stav z nepříznivých 10:11 na poločasových 13:11.
Ve druhé půli to byl tým trenéra Liptáka, který vedl, byť pouze těsně jednobrankovým rozdílem. Vedení francouzům vrátil vynikající pivot Sorhaindo, který dokázal v branku proměnit každou přihrávku svých spoluhráčů. V přesilovce, kdy byl vyloučen Karabatič jsme ale opět dokázali dostat vedení na svoji stranu a to dvěma brankami Jana Filipa. Na posledních deset minut přišel do branky Martin Galia a střídání proběhlo i ve francouzské brance, když Omeyer nedokázal převést svůj „standard“.
Závěrečné minuty byly dramatické, ale naštěstí vyzněly v náš prospěch a to i přesto, že na poslední tři minuty se do francouzské branky vrátil Omeyer. Ani ten ale nezabránil nadšenému týmu dokráčet k cennému vítězství o tři branky 32:29.
Sestava a branky Česka: Štochl, Galia – Jícha 9, Zdráhala 7, Filip 7, Horák 5, Nocar 3, Kubeš 1, Lehocký, Číp, Hynek, Říha, Szymanski, Mráz
Sestava a branky Francie: Karaboue, Omeyer – Sorhaindo 6, Ostertag 5, Fernandez 1, Dinart, Narcisse 3, Karabatic 1, Kempe 2, Roine 1, Abalo 4, Gigou 3, Bouquet 2, Paty 1
Sedmimetrové hody: 0 – 3/1, vyloučení: 2 – 2, rozhodčí: Visekruna, Stanojević (SRB), diváků: 2.200