HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 21.12.2008 | Ivo Dudek

HCB OKD Karviná - HC Gumárny Zubří 25 : 24 (14:14)

Ve šlágru kola a dá se říct, že i utkání podzimu (aspoň pro nás) jsme byli úspěšnější. Vrátili jsme tak hostům ze Zubří těsnou porážku 31:32 ze čtvrtého kola Zubr extraligy. Stejně jako ve čtvrtém kole se hrál dramatický zápas plný emocí, osobních soubojů, pěkných branek a výborných zákroků gólmanů.

Skóre zápasu sice otevřel pěknou brankou Tomáš Heinz, ale to moc neznamenalo. Následující minuty totiž patřily hostům. Výborně chytal hostující brankář Malina a naopak naše střelecká nemohoucnost a chyby v obraně pomohly hostům k rychlému náskoku. Hosté vedli 6:2 a poté dokonce v 15. minutě 10:5!

Naši hráči ale nesložili zbraně a v dalším průběhu se šňůrou čtyř branek dotáhli na dostřel (9:10) a 23. minutě bylo vyrovnáno 11:11. Do konce první půle se již moc nezměnilo, Zubří sice znovu odskočilo o dvě branky ale v poslední minutě jsme dvěma rychlými góly Kružíka a Požárka vyrovnali. A tak byl stav v poločase nerozhodný 14:14.

Foto

O přestávce se v naší brance nekonala obvyklá rošáda a i do druhého poločasu nastoupil, vzhledem k výbornému výkonu z první půle, Tomáš Mrkva. Ten se za důvěru odvděčili trenérovi neméně kvalitním výkonem i v druhém dějství. Právě začátek druhého poločasu v podstatě rozhodl o výsledku utkání. Mrkva zavřel branku a hráčům se šňůrou čtyř branek podařilo utéct na 18:14.

Hosté poprvé skórovali až ve 41. minutě a to se určitě nepodepsalo dobře jak na psychice hráčů, tak i lavičky hostů. Ta si totiž svými nepřiměřenými reakcemi směrem k rozhodčím a jednou i špatným střídáním, vykoledovala dvouminutové tresty a tak svůj tým oslabila. Asi i proto už hráči Zubří neměli síly na stáhnutí náskoku. Naši hráči si už ve výborné atmosféře, ke které přispěly oba tábory fanoušků, vítězství nedali vzít. Zubřané sice v poslední minutě stáhli, dvěma brankami Jakuba Hrstky, náš náskok na jedinou branku, ale více se jim už nepodařilo.

Foto

Komentář trenérů:

Trenér hostů Jiří Kekrt (někdejší kouč Karviné) - „Všichni ten zápas viděli, takže já k tomu už nic víc neřeknu. Pouze to, že už podruhé během krátké doby odjíždím odsud z Karviné maximálně otráven!“

Trenér domácích Martin Kostelník: „Utkání mělo jistě náboj a výbornou atmosféru. Pro nás to byl v nové sezoně vlastně zápas roku. Určitě to bylo vyhecované, nervy pochodovaly, ale my jsme vše ustáli a za to zaslouží hráči dík. Chtěl bych ještě poděkovat divákům za výbornou atmosféru, která nám velmi pomohla. Myslím, že můžu za sebe i za hráče slíbit, že se budeme snažit hrát vždy pohlednou házenou, která znovu přiláká diváky do naší haly minimálně ve stejném množství jako dnes“.

Sled: 1:0, 1:4, 3:6, 5:10, 9:11, 11:11, 18:14, 20:18, 23:21, 25:22. Rozhodčí: Kavulič, Skružný, sedmičky: 7/5 - 1/0, vyloučení: 2 - 6, červená karta: 57. Říha (Z.), diváci: 992.

Karviná: Mrkva, Lefan – Pavlíček 2, Brož 1, Sliwka 1, Heinz 9/5, Faith 1, Šulc 3, Kružík 3, Mrózek, Petrovský, Korňan, Hastík 4, Požárek 1. Trenér: Martin Kostelník. Zubří: Malina, Luňák – Kichner, Pernica, Titkov, J. Hrstka 5, Třeštík, Randýsek 5, Říha 2, M. Hrstka 2, Jurka 2, Vyjídák 2, Číp 4, Mika 2. Trenér: Jiří Kekrt.