HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 1.2.2009 | Ivo Dudek

HCB OKD Karviná - TJ Cement Hranice 36 : 36 (17:18)

V Karviné se zrodilo překvapení. Chtěli jsme potvrdit papírové předpoklady a naplno bodovat. Tím bychom trošku stáhli náskok Dukly. Bohužel se to nepodařila a Hranice si od nás odvážejí bod za remízu. Celé utkání bylo vyrovnané a a největší brankový rozdíl byl o tři branky v náš prospěch.

Na palubovku nenastoupili Požárek s Kružíkem, kteří mají stále zdravotní problémy. Jako by jejich neúčast na ostatní měla negativní vliv a to zejména v obraně. Mrkva v brance se mohl snažit ale obrana mu ani trochu nepomáhala. Zkušení hráči soupeře využili naší menší bojovnosti a nesehranosti v obraně. Skoro všechny góly padaly z brankoviště. Hranickým se vždy podařilo trpělivou hrou dohrát kombinaci až na čistou šanci a tak branky stříleli hráči, kteří byli před brankářem sami a nikým nebráněni. A to se chytá i sebelepšímu brankáři velice špatně.

Hned od začátku padala jedna branka za druhou a v 15. minutě byl stav 10:10 a do šaten se šlo za stavu 17:18.
I v dalším průběhu byla situace podobná. Druhý poločas jsme začali o něco lépe. Konečně se podařilo obraně získat pár míčů a ty se nám podařilo proměnit v laciné branky po rychlých útocích. Ty se dařily zejména hbitému Vančovi. V osmé minutě jsme utekli soupeři o dvě branky na 21:19. Tento těsný náskok jsme si udržovali do 21. minuty, kdy byl stav 33:30. Koncovka ale patřila hostům, kteří opět využívali chyb naší obrany a dotáhli se. Ve 28. minutě šli dokonce do vedení 36:35! Takže nakonec můžeme být rádi, že Vančo svou šestou brankou v tomto utkání vyrovnal na konečných 36:36.
Poté měly ještě oba týmy příležitost dát vítězný gól ale na naší straně střílel nepřesně Petrovský a naopak na druhé straně poslední Hradilovu střelu chytil Mrkva.

Foto
Ohlasy po utkání:

Jan Hegar (Hranice): Měli jsme z utkání obavy, protože karvinské mužstvo přes své mládí má svou kvalitu, což dokázalo na podzim. Takže jsme přijeli s tím, že chceme odevzdat co nejlepší výkon. To, že jsme bodovali lze přičíst tomu, že jsme i v druhém poločase vydrželi hrát dobře, což se nám v minulosti ne vždy dařilo. Dá se říct, že obě mužstva zaostávala v obranné činnosti a když se hraje bez obran, tak je to vždy "vabank" a štěstí se může přiklonit jak na jednu, tak na druhou stranu. Z tohoto pohledu tedy byla remíza spravedlivá. Pokud si pamatuji, tak já jsme s týmem v Karviné ještě nikdy nebodoval a tudíž jsme za tento bod rád.

Martin Kostelník (Karviná): Musím soupeři pogratulovat k zisku bodu a předvedenému výkonu, i když v podstatě sahal po obou bodech. Na naší straně mi chyběla, především v prvním poločase, bojovnost. A taky jsme zahráli špatně v obraně. V přípravě jsme se zaměřili na obranu, probírali jsme hodiny, jak má hra v obraně vypadat a skutečnost pak byla diametrálně odlišná. Do stavu 6:3 fungovalo vše jak má ale pak pro mě nepochopitelně hráči jako by vypustili ten zápas a přestali pracovat v obraně, přestali si pomáhat a bojovat. To byla voda na mlýn hranických hráčů. Nepomohlo ani střídání způsobů hry obrany, ani 0 - 6 ani 1 - 5, prostě nic. Takže já určitě spokojený nejsem a toto utkání je určitě k zamyšlení nad tím, jestli není třeba některé věci změnit.

Sestava HCB OKD Karviná: Mrkva, Lefan - Pavlíček 2, Brož 1, Sliwka 2, Heinz 2/1, Faith 3, Šulc 5, Mrózek, Petrovský 9/3, Hastík 5, Kočí, Korňan 1, Vančo 6.

Cement Hranice: Vydra, Vatolík - Brůna R. 5, Samiec T 1., Stržínek 7, Hradil 5, Skřídlo 4, Spuchlák 3, Samiec J., Kovařík 4/1, Galus 5/3, Godal 2.

Sedmimetrové hody: 4/4 - 5/3, vyloučení: 4 - 8 (ČK Stržínek), rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 784.

Sled branek: 0:1, 3:2, 6:3, 7:8, 10:10, 13:12, 15:13, 15:16, 17:16, 17:18, 21:19, 24:21, 26:23, 29:28, 33:30, 33:33, 34:35, 35:36, 36:36.