HCB Karviná
klubové informace
po 16.2.2009 | Ivo Dudek

Vedení klubu HCB OKD Karviná je znepokojeno momentální situací v A týmu

Výsledky a zejména předváděná hra v posledních zápasech Zubr Extraligy nenechávají v klidu vedení klubu, které je si vědomo nedobré situace v týmu a celý dnešní den projednávalo možnosti, jak tuto situaci řešit. Jaký bude další postup o tom informuje v tomto článku manažer klubu Miroslav Pelech.

Současné problémy je možné rozdělit do několika oblastí.

1. Post trenéra A mužstva

Jako první je nutné řešit odchod Juliuse Korňana, který je držitelem trenérské A licence a jehož odchodem vyvstal problém, kdo zastřeší funkci hlavního trenéra, jelikož Martin Kostelník ještě A licenci nemá. Jako nejlogičtější se jeví možnost příchodu Jardy Hudečka k A týmu. Ten v každém případě tento týden povede přípravu áčka, jelikož Martin Kostelník odjel na týdenní stáž do Německa. Takže Jarda bude mít možnost si tým "osahat" a trochu času k rozmyšlení jak dále pokračovat. Jsme si vědomi toho, že Jarda má povinností hodně - trénování SCM, reprezentace juniorů a vlastně i dorostenců, ale snažili bychom se mu vytvořit takové podmínky, aby šlo vše zvládnout. V tomto případě by do konce sezóny pokračovalo u A týmu duo Hudeček jako hlavní trenér a Kostelník jako jeho asistent. Myslím, že jsou to trenéři, kteří by si uměli vyhovět a navíc Jarda Hudeček, který téměř všechny hráče v minulosti už vedl v mládežnických kategoriích, by u týmu zapracoval i na zlepšení disciplíny, jíž polevení v současné době, podle mého názoru, stojí i za špatnými výsledky v uplynulých utkáních.

2. Zdravotní stav týmu

Situace v týmu je ale velice složitá i po zdravotní stránce. Z 25 hráčů, kteří tvoří A družstvo a juniorku je vlastně 14, jak jsme s hrůzou zjistili, nějak zdravotně limitováno. Takže hlavním úkolem pro nejbližší dobu je dát tým zdravotně do pořádku. A mnohdy jsou tato onemocnění dost závažná. Například Radek Kružík má po včerejším utkání s F-M utržené vazy v koleni a bude asi půl roku mimo hru. Ale i další hráči A týmu i juniorky absolvují řadu vyšetření u lékařů nebo fyzioterapeutů s cílem co nejdříve konsolidovat zdravotní stav týmu. Není možné zařazovat hráče juniorky do extraligy, pokud nebudou stoprocentně fit.

3. Psychika a odpovědnost hráčů

Další podstatná věc je dát tým do pořádku psychicky. To ale neznamená, že nebudeme s jednotlivými hráči nebo aspoň s jejich převážnou většinou projednávat neuspokojivé výsledky poslední doby, jejich podíl na nich a to samozřejmě může vést v krajních případech až k jednání o ukončení smlouvy. Je teď na nich, jak se k tomu jednotlivci postaví a jak říkám, může jejich postoj mít za následek až ukončení smlouvy mezi klubem a hráčem.

4. Cíle pro tuto sezónu

V každém případě cíle pro tuto sezónu zůstávají vysoké. Chceme si minimálně vybojovat právo startu v některém z evropských pohárů pro příští sezónu. Ať už svým umístěním v Zubr Extralize, kde bychom museli minimálně postoupit do semifinále nebo přes Český pohár, kde jsou obě naše družstva ve čtvrtfinále. V tom se utká juniorka na domácí palubovce s Duklou Praha a A tým bude hrát v Bystřici p. Hostýnem.

Toto jsou všechno nepříjemné věci, které chceme tento týden vyřešit. S tím má souvislost i případné doplnění týmu jednak z juniorky ale případně i odjinud, pokud to budeme v této fázi považovat za nutné. Konkrétnější v této chvíli být nemohu, vše se bude odvíjet od výsledků jednání s jednotlivými hráči.