HCB Karviná
Český pohár
út 24.3.2009 | Ivo Dudek

Roman Farář se vrací do sestavy!

Muži odjíždějí dnes k utkání Českého poháru do Bystřice p. Hostýnem. A v kádru bude jedna velká změna - nastoupí po pěti letech Roman Farář. Tehdy naposledy nastoupil ve finále play off k jednomu zápasu proti Allrisku Praha a pomohl k zisku titulu. Od té doby hrál v zahraničí.

Až na začátku této sezony se vrátil z Itálie, kde ukončil kariéru ze zdravotních důvodů. V našem klubu nastoupil do pozice vedoucího družstva a sekretáře klubu. V průběhu sezóny ale přišlo spoustu zdravotních problémů v týmu a Romanovi, jako správnému karvinskému patriotovi to nedalo a po dohodě s vedením klubu se zapojil do tréninku.

Souběžně s tím se začaly vyřizovat všechny "papírové" záležitosti potřebné k tomu aby Roman Farář mohl nastoupit. Ty se podařilo vyřídit a tak dnes si může vyzkoušet v soutěžním utkání jak je na tom po roční pauze bez házené.

Věříme, že bude pro nás posilou v play off a vyztuží zejména obranu. V minulosti byl Roman znám právě jako výborný obranář, který ale mohl nastoupit díky své univerzálnosti i na kterémkoliv postu v útoku.

Zeptali jsme se Romana těsně před odjezdem do Bystřice na jeho dojmy:

Romane, je to pět let, kdys naposledy hrál za Karvinou a zároveň rok od doby kdys vůbec hrál házenou naposledy. jak se cítíš?

Jsem hodně namotivovaný a samozřejmě chci hrát co nejlíp. Jen mám trochu obavy abych to s tou motivací nepřehnal a třeba to klukům nekazil.

Počítáš s tím, že dostaneš i do útoku nebo budeš hrát pouze v obraně?

Měl bych hrát obranu. Jen v situacích, kdy by si třeba Vojta Petrovský potřeboval "odfrknout", bych mohl za něj na chvíli zaskočit i v předu. Jede dnes vlastně sám na post levé spojky. Je to z důvodu marodky v týmu a kluci z juniorky už hráli pohár a tak nemůžou vlastně nastoupit za jiný tým ve stejné soutěži.

Dík a hodně štěstí.