HCB Karviná
klubové informace
pá 27.3.2009 | Martin Ruščín

Roman Farář hlásí svůj comeback

Roman Farář hlásí návrat do play off. Házenkářští fanoušci se mají o víkendu zase nač těšit. Karvinský klubista a srdcař Roman Farář se v neděli v úvodním vystoupení svého Baníku představí coby aktivní hráč proti Jičínu.

Premiéru v prvním mužstvu si vyzkoušel už v pohárovém klání svého staronového týmu v Bystřici. „Tam to pro nás dopadlo dobře, takže věřím, že to dopadne dobře i v neděli. I když samozřejmě pohár a liga, navíc play off, to je něco úplně jiného,“ upozornil populární „Fary“.

Neobává se hrající sekretář klubu, jak zvládne po roční pauze náročné extraligové zápasy? „S klukama se připravuji už asi dva měsíce. Naposledy jsem hrál v Itálii před rokem, takže jsme museli v klubu zrealizovat mezinárodní přestup, a to nebylo jednoduché. S mužstvem jsme trénovali pořádně. Důležité pro mě bylo, že jsem cítil důvěru trenéra Hudečka. Kdybych ji neměl, tak se do toho přestupu z Itálie ani nepouštíme,“ vysvětlil Farář.

Jenže trenér Hudeček svého svěřence velmi dobře zná, takže mu oznámil, ať dělá vše pro to, aby byl pro play off připraven. A Farář dělal. Nechal „se přestoupit“, poctivě polykal tréninkové dávky. „Potěšilo mě, že mě realizační tým i mančaft chce. Zahraji si určitě rád. Chtěl bych klukům pomoci hlavně v obraně,“ tvrdí stále ještě vedoucí mužstva.

A jak se těší na svou obnovenou premiéru v karvinském dresu? „Těším se a zároveň jsem trošku nervózní. Naši fanoušci nás určitě zase budou skvěle povzbuzovat, tak jak to umí jen oni. Jdeme do série s Jičínem hned naplno se snahou ukončit ji po dvou zápasech, nic jiného pro nás nepřichází v úvahu. Myslím, že ani Dukla nedá Kopřivnici moc šancí a každý ušetřený den se nám bude hodit,“ vzhlíží již k předpokládanému semifinále Roman Farář.