HCB Karviná
Zápasy
st 22.4.2009 |

Z Prahy vezeme důležité vítězství!

Zápasové menu

V zápase, který byl typický pro boje v play off, tedy dramatickém, plném nasazení a emocí, jsme porazili domácí Duklu Praha a série se tak přesouvá do Karviné za stavu 2:1 pro nás. Zejména díky bojovnosti a opět výbornému Mrkvovi v brance tak v neděli můžeme rozhodnout o postupu do finále! V tom se utká šťastnější z této série se Zubřím, které vyhrálo souboj s Lovosicemi 3:0.

Začátek byl velice opatrný a stejně jako v neděli měly navrch obrany. Hráči a určitě i trenéři si byli vědomi důležitosti utkání. Říká se, že třetí zápas série hrané na tři vítězství bývá rozhodující. A podle toho vlastně vypadal celý průběh. K vidění bylo hodně málo rychlých útoků, nikdo se nehnal do risku a útoky se vedly do postavených obran. Ty hrály na obou stranách pozorně, rychle a dostatečně agresivně. Za obranami pak podávali výborné výkony brankáři.

Celý první poločas se nesl ve znamení přetahování o každou branku a maximální rozdíl ve skóre byl dvě branky (12:10 pro Duklu). Konec poločasu byl už ale opět o pouhou branku.
Druhý poločas byl v mnohém podobný tomu prvnímu. Rozhodující momenty se odehrály až v poslední čtvrtině utkání. V 52. minutě jsme získali tříbrankové vedení. Trochu nám k němu pomohli i domácí, kteří v rozhodujících momentech dostali zbytečné dvouminutové tresty za špatné střídání a nesportovní chování. S blížícím se koncem domácí znervózněli a už nestihli s výsledkem nic udělat. A tak dopadlo utkání úplně stejně jako u nás - 24:22 pro HCB OKD!!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Komentář Jaroslava Hudečka: Jako v minulém utkání byl základ našeho vítězství v dobré obraně a výborném výkonu Tomáše Mrkvy v brance.. Přesto jsme v ní produkovali chyby. Ty jsme si o poločase vyříkali a obrana se v druhém poločase ještě zlepšila. Když jsme si získali malý náskok tak domácí znervózněli a to nám hrálo do karet. Dukla byla totiž pod velkým tlakem. Nemohla si doma dovolit prohrát. Ten tlak byl na hráčích domácích vidět, dělali totiž zbytečné chyby, které obvykle nedělají. My jsme naopak mohli hrát trochu uvolněněji, protože vítězství se čekalo od Dukly.
Komentář Pavla Pauzy (Dukla Praha):
„Neporadili jsme si s brankářem Mrkvou. Selhali jsme v útoku, respektive v proměňování šancí, protože vstřelit 22 branek není dobrou vizitkou. Za stavu 21:22 jsme měli možnosti srovnat, ale i díky respektu z brankáře a nervozitě se to nepodařilo. V prvním poločase jsem na hřišti viděl jedno družstvo, tím jsme byli my a Mrkva na druhé straně. Bohužel to soupeři stačilo. Karviná hrála abnormálně bojovně s jistotou v brankáři. Šance se teď obrátily, vše hraje do rukou Karviné. Nyní máme hlavy dole, ale do neděle je ještě dost daleko a věřím, že se z toho dokážeme zvednout.“

Fotogalerie