HCB Karviná
Zápasy
po 11.5.2009 |

Máme nakročeno k obhajobě titulu!

Zápasové menu

V dnešním těžkém utkání jsme porazili favorita letošního ročníku Zubr Extraligy a vítěze základní části mezi českými týmy a tím jsme udělali druhý krok k obhajobě titulu. Pokud vše dobře dopadne a my titul skutečně obhájíme, bude to jistě pro mnohé velkým překvapením.

Dnešní zápas byl pro všechny přítomné jistě velice příjemným sportovním zážitkem. Před plnou karvinskou halou, kterou diváci naplnili po delší době opravdu hodně, se totiž odehrávalo dramatické a nervy drásající představení. A věřím, že ti, kteří přišli opravdu nelitovali. K výborné kulise, hodné finále přispěl i početný fan klub hostů ze Zubří. Je třeba konstatovat, že hosté fandili opravdu sportovně a nijak nezaostávali za domácími fandy.

Jak předpokládal trenér Hudeček už po prvním duelu v Zubří utkání bylo ještě těžší. Zubřané totiž nejsou zvyklí dávat nikomu nic zadarmo a tak to bylo i dnes. Opravdu bojovali na doraz ale ani naši hráči nezůstávali pozadu.

Začátek a vlastně celé utkání bylo ve znamení výborných obran a skvělých zákroků brankářů. To potvrzuje skutečnost že v 10. minutě byl stav 2:1 pro náš tým. V dalším průběhu se střelci přece jen trochu více prosazovali ale obrany a gólmani pokračovali v dobrých výkonem. Naši hráči byli o poznání úspěšnější v zakončení a tak jsme si vypracovali do poločasu náskok pěti branek. Vojtu Petrovského si hráči Zubří po jeho výborném výkonu více hleděli, ale to nevadilo, protože střelbu na sebe úspěšně vzali jiní hráči.

Nástup do druhého poločasu přinesl zdramatizování utkání. Zubří totiž ještě zrychlilo již tak vysoké tempo hry a našim dělalo problémy se prosazovat přes jejich obranu. Z toho vyplynulo snížení brankového rozdílu na pouhé dvě branky - 18:16 v v 9. minutě a pak ještě 23:21 v minutě 23.! Poté ale vsítil velice důležitou uklidňující branku Hastík a tím pohřbil naděje Zubří na zvrat. V divokých závěrečných dvou minutách ještě padlo šest branek ale ty už nic neměnily na tom, že si naši hráči připsali na své konto druhé, velice důležité finálové vítězství!

K obhajobě titulu nám tak už stačí pouze jedno vítězství. Naopak soupeř, pokud si chce splnit svůj zlatý sen, teď musí vyhrát třikrát za sebou!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jiří Kekrt: "Nezbývá než konstatovat, že domácí zvítězili. My jsme nepodali svůj optimální výkon a to v tomto prostředí nestačilo k vítězství."

Jaroslav Hudeček: "Musím poděkovat hráčům, že ustáli tlak hostů ze Zubří, protože ti hráli o poznání lépe než v prvním utkání. Přesto se nám podařilo zvítězit. Teď je jen třeba trochu krotit euforii a jak jsme právě řekl hráčům v šatně, ještě není konec série. Ta se, jak všichni víme, hraje na tři vítězná utkání a až ten tým, který vyhraje třikrát bude mistrem!"