HCB Karviná
Zápasy
čt 14.5.2009 | Dudek Ivo

Dokázali jsme získat 11. titul!!!

Zápasové menu

To co po dlouhodobé části Zubr extraligy nečekal ani největší optimista se stalo skutečností. Po pouhých třech zápasech finálové série jsme se stali znovu mistři. Je to zejména díky nesmírné bojovnosti a nasazení, které celý tým vedený Jardou Hudečkem, po prohraném prvním utkání v semifinále s Duklou prokazoval a tím si hráči a asi nejvíc právě trenér Hudeček splnili svůj sen o titulu.

V prvním utkání odehrál výborný part Vojta Petrovský. V druhém si jej už soupeř hlídal a tak střeleckou potenci na sebe vzal Ondra Šulc. A ve třetím se pro změnu stal nejlepším střelcem Radek Sliwka. Je jen dobře, že se takhle střídali, domácím pak nestačilo soustředit se v obraně pouze na jednoho střelce.

Hned od začátku se hrálo ve velkém tempu a bylo zřejmé, že prim budou mít, stejně jako v předešlých finálových duelech, obrany a brankáři. Do 15. minuty byl průběh naprosto vyrovnaný ale v druhé polovině jsme získali mírně navrch. Opět jsme výborně bránili, hlídali si soupeřovy rychlé protiútoky, které mají domácí opravdu smrtící. A v naši brance byl skvělý Tomáš Mrkva, který potvrzoval, že jej play off zastihlo ve výtečné formě. V 28. minutě jsme získali náskok tří branek (14:11) ale domácí, kteří jak je jejich dobrým zvykem opět bojovali na doraz, stihli ještě do poločasu vsítit dvě branky a stanovili tak poločasové skóre na 13:14 v jejich neprospěch.

obrázek

Nástup do druhé půle byl vlastně stejný jako do první. My jsme si pořád udržovali mírný náskok a i když se domácím několik krát podařilo vyrovnat, do vedení nešli ani jednou. Naopak naši hráči si opět dokázali v patnácté minutě vybudovat tří brankový náskok. Ten domácí velkou bojovností a z vypětím svých sil dokázali před koncovkou znovu dorovnat a tak se schylovalo k dramatické koncovce. Dvě minuty před koncem měli domácí za stavu 23:23 míč a měli možnost jít do vedení. Místo toho v útoku ztratili míč a do brejku šel Tomáš Heinz. Toho fauloval Ondra Mika, který za tento faul dostal třetí dvouminutový trest. Následoval sedmimetrový hod a ten proměnil Radek Sliwka. Byla to jeho sedmá branka a zároveň i poslední branka celého finále. Konec jsme již totiž odehráli takticky a nedovolil domácím kontrovat.

obrázek

Závěrečné sekundy přinesly nepříjemný konflikt u naší střídačky. Pavlíčka, který předtím v obraně fauloval, srazil Titkov a dostal za to červenou kartu. Tak vznikla strkanice a emoce vzplály i na tribuně kde se jeden z domácích diváků neudržel a napadl trenéra Hudečka!

obrázek

Následovala ještě devítka, kterou sice Říha dokázal ohrozit naši svatyni ale neprostřelil pozorného Mrkvu, kerý si tak připsal poslední z řady svých zákroků v letošní finálové sérii!

obrázek

Pak už propukla radost našeho týmu naplno a bylo vidět, že si zisk jedenáctého titulu HCB OKD Karviná užívají všichni opravdu z celého srdce. Stejně jako Jarda Hudeček, který se nebránil emocím, a bylo na něm vidět jak velkou má z titulu radost. Vždyť tento titul byl možná nejméně očekávaný a získat jej bylo velmi těžké!

obrázek

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici