HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 19.8.2009 | Redakce

Začíná každoroční oslava házené v Karviné

Bez nadsázky svátkem házené by se dal označit každoroční Karvinský Handbal Cup, který bude letos už po šestnácté! Jako každý rok se dá očekávat že uvidíme spoustu krásných napínavých utkání, které by si neměl nechat ujít žádný fanda házené. Turnaj začíná už 20.8. boji ve skupinách a vyvrcholí v sobotu finálovými boji.

Do Karviné letos přijedou výpravy 110 mládežnických družstev z Chorvatska, Itálie, Estonska, Litvy, Lotyšska, Polska, Slovenska a samozřejmě české kluby. Budou bojovat v devíti kategoriích, vždy zvlášť pro chlapce a děvčata.

V Karviné se bude hrát na čtyřech hřištích – v házenkářské hale STaRS, v hale MFK Karviná (bývalá Kovona), v tělocvičně ZŠ Majakovského a na bývalém učilišti Dolu 1. máj. Kromě toho se bude hrát i v Havířově, Třinci, Orlové, Českém Těšíně, Horní Suché a Stonavě.

Zahájení turnaje proběhne ve čtvrtek 20. srpna tradičním průvodem sportovců od házenkářské haly do amfiteátru letního kina za doprovodu Malé černé hudby a mažoretek KSVČ Juventus.

V amfiteátru bude probíhat kulturní program, ve kterém mj. vystoupí Bob Divílek Elastic Show a další skupiny.

Ukončení turnaje je na programu v sobotu 22. srpna ve 20 hodin opět v Parku Boženy Němcové, kde budou slavnostně vyhlášeny výsledky a proběhne i volba Miss a Missák turnaje.

Zahájení a ukončení tohoto velkolepého mládežnického podniku se bude opět nést ve znamení ohňostroje, který již několik let pravidelně dokresluje skvělou atmosféru Handball Cupu.

„Je to velmi náročná sportovní akce, která je součástí Evropských dnů kultury a sportu v Karviné. Letos se na její přípravě podílely dvě stovky dobrovolníků, kteří bedlivě kontrolují každou maličkost, jež by mohla znepříjemnit průběh turnaje. Pozvali jsme padesátku rozhodčích z celé republiky, kteří budou jednotlivá klání rozhodovat. A těch rozhodně nebude málo,“ podotkl předseda pořádajícího HCB OKD Karviná Pavel Halada, jenž zároveň poděkoval všem sponzorům, kteří se finančně podíleli na uskutečnění tohoto prestižního podniku.

Finálové boje talentované mládeže bude možno zhlédnout v sobotu 22. 8. od samého rána až do 19 hodin. „Sportovní veřejnost bych chtěl co nejsrdečněji pozvat, protože bude určitě svědkem napínavých a zajímavých utkání. Diváci si také mohou koupit suvenýry vydané k této akci,“ zval pan Halada fanoušky házené.