HCB Karviná
Rozhovory
po 21.9.2009 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Házenkář Zdráhala: Nebylo to ono

Karviná - Spokojen s týmovým a nespokojen se svým výkonem byl po nedělní házenkářské partii v Praze Ondřej Zdráhala, který se po dvou letech strávených v Bundeslize vrátil zpět do Česka a konkrétně do kádru jedenáctinásobných mistrů z Karviné.

V karvinském autobuse cestou z hlavního města panovala skvělá nálada. Při rozhovoru se Zdráhalou se například do mobilního telefonu vehementně hlásil o slovo jeho spoluhráč Roman Požárek. „Je to můj tiskový mluvčí,“ vtipkoval i Zdráhala po zhruba třetí Požárkově odpovědi.

Rušící Požárek ale nakonec dosáhl svého a Zdráhalu vypudil do zadní části autobusu. Ten den měl zkrátka navrch. Na Dukle dal totiž víc gólů než jeho hvězdný spoluhráč a to se mu možná podařilo naposled v této sezoně.

Jak jste spokojen s vaším výkonem?
Jestli se ptáte na tým, tak to samozřejmě nemohlo být lepší. Kromě prvních deseti minut, tam jsme zaspali. Nakonec se z toho vyklubalo naše skvělé představení. Nikdo z nás asi nečekal, že soupeře takhle přejedem. Skoro mi tam to slovo ani nepasuje, ale asi je to tak. Dukla se ve druhé části nedostala prakticky k ničemu.

Jak se na zápas díváte z osobního hlediska?
No, to je horší. Nebylo to vůbec ono. Absolvoval jsem s mužstvem celou letní přípravu, ale mistrák jsem nehrál dobré tři měsíce. Šlo to poznat. Mým nejbližším cílem je teď pravidelně hrát a čím delší čas strávím společně se spoluhráči na hřišti, tím lépe pro mě i pro tým. Spolupráce se může jedině zlepšovat.

Trenér Hanták vám naznačil, že budete v dalších zápasech více herně vytížen?
To ne, místo v sestavě nemá jisté nikdo. Na každý post existují v našem týmu dva rovnocenní hráči a tak je to dobře. Trenér sestavu dost točí, což se také dnes pozitivně promítlo do výsledku.

Jak těžké pro vás bylo naskočit zase do extraligového kolotoče?
Bylo vidět, že jsem se s tím na place dost pral. Jiný styl hry i tempo, jiné posuzování zákroků, musím si na to zase rychle zvyknout. Snad se nebudu dlouho rozkoukávat. Když budeme vyhrávat, půjde to rychle.