HCB Karviná
Zápasy
ne 4.10.2009 |

Poprvé v sezóně jsme odešli poraženi

Zápasové menu

Pro první ztrátu bodů jsme si dnes zajeli na palubovku Hranic. Ty si naopak takto dále udržují neporazitelnost a upevnily si první místo v tabulce Zubr Extraligy. Je třeba říct že porážka dnes byla naprosto zasloužená a nezbývá než konstatovat, že Hraničtí nás přehráli. A bylo to i zásluhou šesti bývalých karvinských hráčů, kteří se v jejich sestavě ukázali.

První poločas byl vyrovnaný a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Hraničtí ale o poznání lépe bránili a nutili naše hráče k nepřipravené střelbě. Ta byla nepřesná a nedůrazná. Nedařilo se ani Zdráhalovi, který tak nenavázal na výborný výkon v druhé půli v utkání s Lovosicemi.

S těmito nepřipravenými střelami si pak vesměs hravě poradila domácí posila v brance Hranic - Josef Kučerka. Dařilo se nám prosazovat pouze z prostoru brankoviště.

Vstup do druhého poločasu sice hned přinesl vyrovnání z ruky Sliwky ale to bylo na dlouho vše. Pak totiž přišla šesti branková šňůra domácích, kteří tak utekli na 21:15 a vítězství si už nedali vzít. Byli po celý druhý poločas bojovnější, hráli agresivněji a vítězství si určitě zasloužili. My jsme dokázali jen jednou dotáhnout na rozdíl tří branek 22:19 a měli šanci na snížení už o dvě branky. Tu jsme ale nevyužili a naopak domácí vsítili 23. branku a to jako by nás definitivně zlomilo.

Hráči Hranic pak už jen své vedení navyšovali a nakonec se radovali z cenného vítězství. Těšili se z něj i bývalí karvinští hráči - Bednařík, R. Brůna, Diviš, Bajgar, Brož a Tůma.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

„Nejsem dnes spokojen s plněním taktických pokynů. Jasně jsme si řekli, jakým způsobem budeme zakončovat naše akce, ale hráči pak jen rozchytali brankáře Kučerku. Dávali mu balony tam, kde to pro něj bylo nejsnadnější. V tom vidím příčinu našeho neúspěchu a musím si na toto téma s hráči pohovořit, neboť je nezbytné, aby se taktické pokyny dodržovaly. Kdo je dodržovat nechce, tak prostě nemůže hrát,“ konstatoval trenér Karviné Hanták.

Na omluvu Baníku se dá podotknout, že nastoupil bez zdravotně indisponovaných Šulce s Ivanovem a také Zdráhala s Petrovským hráli se sebezapřením. „Nechtěli jsme riskovat. Kíčové hráče jsme šetřili na Pohár EHF. Extraligová porážka nás mrzí, ale my se hlavně soustředíme na pohár s Resitou. To bude vyvrcholení tohoto těžkého týdne. Pokud jsme v Hranicích dostali výchovnou facku a poučíme se z chyb, kterých jsme se dopustili, pak porážku akceptuji. Ono je to potřeba i v běžném životě, aby člověk dostal sem tam políček,“ díval se již k dalším zápasům trenér Jozef Hanták.

„Ve středu nás čeká Jičín, který musíme zvládnout, ale pořád je to extraligové utkání. Zápasů nás na téhle úrovni čeká ještě spousta a vše se dá dohnat. Nehledě na to, že se stejně rozhoduje až v play off. Pro nás je prioritní, abychom v Rumunsku uhráli proti velmi kvalitnímu soupeři takový výsledek, který by nám dal naději do odvety,“ zakončil Hanták téma náročného týdne.

Fotogalerie