HCB Karviná
Zápasy
ne 15.11.2009 | Ivo Dudek

Získali jsme povinné dva body

Zápasové menu

V utkání s Třeboní jsme získali dva body za vítězství 31:27 a vrátili se tak do čela tabulky Zubr Extraligy. Svým výkonem jsme ale nepřesvědčili a nenavázali tak na výborný výkon z minulého týdne proti Zubří.

Začali jsme dobře a rychle jsme se ujali vedení 3:0 po pěkných brankách z rychlých protiútoků, které vstřilili Vančo s Pavlíčkem. Toto rychlé vedení nás ale nenakoplo k dobrému výkonu. Spíše naopak. Poté jsme začli kupit technické chyby a dovolili jsme soupeři se na nás dotáhnout a dokonce jsme jej pustitli na chvíli do vedení (8:9). Trenér dost často míchal se sestavou, která již tak byla ze zdravotních důvodů dost kombinovaná. Nehráli např. Faith, Petrovský, Hanták ml. a Heinz.

V poslední desetiminutovce jsme ale i přes to, že jsme nebyli v koncovce příliš přesní, získali zase trochu navrch a do popočasu jsme si vytvořili malý náskok.

Začátek do druhé půle nám vyšel podobně jako té první. Opět jsme vsítili dvě rychlé branky a pomalu jsme navyšovali náskok. Střeleckou odpovědnost na sebe brali hlavně Šulc, Zdráhala a Vančo, který byl se sedmi přesnými zásahy nejlepším střelcem zápasu. Ve 23. minutě byl již stav 30:23 a o větší brankový rozdíl ve skóre jsme se připravili špatnou koncovkou, kdy hosté vstřelili 4 branky v řadě a my už jen kontrovali v poslední minutě brankou jedinou.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vladislav Jordák trenér Třeboňe: „Jakýkoliv výsledek pod deset branek v rozdílu skóre by pro nás byl dobrý. Proto jsme s výší prohry maximálně spokojeni. Asi tam bylo ze strany Karviné podcenění, scházel jí Petrovský, čímž utrpěla síla Baníku v útoku. To vše se projevilo, ovšem svým hráčům nemám co vytknout. Bojovali statečně,“

Jozef Hanták: „Byl to nekoncentrovaný, nedisciplinovaný výkon. Těší nás asi jen ty dva body, jinak nic. Hra byla opravdu špatná. Dali jsme šanci hráčům, kteří toho letos ještě tolik nenahráli, a prostě jim to nevyšlo. Ale šanci museli dostat, vždyť kdy jindy by měli nabírat extraligové zkušenosti než právě v takových zápasech? Soupeři gratuluji k předvedenému výkonu, hrál nebojácně. Je to pořád jenom sport. Někdy zklameme všechny včetně sebe samých, jindy, jako v utkání proti Zubří, jsme na vrcholu.
Těší nás že Radek Kružík už trénuje a brzy naskočí do sestavy. Nechtěli jsme jeho návrat na palubovky po tak dlouhém zranění uspěchat, proto dnes ještě nehrál,“

Fotogalerie