HCB Karviná
Reprezentace
po 14.12.2009 | www.chf.cz

Mistrovství Evropy v České televizi

Mílovými kroky se blíží očekávaný evropský šampionát házenkářů, na kterém se v Rakousku představí také reprezentanti České republiky. Ti z vás, kteří se do Wiener Neustadtu nevydáte osobně, budete moci sledovat šampionát na obrazovkách České televize. Bližší informace naleznete v článku.

Česká televize v průběhu šampionátu zařadí do vysílání sportovního kanálu ČT4 širokou nabídku přenosů z mistrovství Evropy. Základem budou samozřejmě přímé přenosy z utkání naší základní skupiny. Z té se můžete těšit na přenosy zápasů českého celku (celkem 3 utkání) a připraven pro vás bude také přenos z dalšího důležitého střetnutí naší skupiny mezi Španělskem a Francií. Přenosem vás budou provázet dva velezkušení komentátoři, za Českou televizi to bude Petr Vichnar, kterému bude jako spolukomentátor vypomáhat bývalý československý reprezentant a vynikající brankář Michal Barda. Ti budou přítomni přímo na místě v Areně Nova a budou tak zprostředkovávat to nejaktuálnější dění. Z Prahy pak budou zápasy rámovány studiem, ze kterého se na vás na Kavčích horách bude těšit moderátor Jiří Kalemba. Ten si do studia vždy přizve jednoho házenkářského odborníka, který se s vámi podělí o svoje zajímavé názory.

Po základní skupině se tři nejlepší celky naší skupiny přesunou do finálové skupiny v Innsbrucku. Pevně věříme tomu, že mezi nimi bude i český tým a vy si tak budete moci vychutnat další tři přímé přenosy s jejich přítomností. I ty budou komentovány živě přímo z Innsbrucku, stejně jako bude pokračovat házenkářské studio z Prahy. Kromě "českého" zápasu Česká televize přinese vždy i jedno další utkání této finálové skupiny (podle programu ČT4 bude upřesněno, zda se bude jednat o přímý přenos nebo záznam).

Samozřejmostí pak je, že si budete moci v přenosech České televize vychutnat i obě semifinálová utkání a třešničkou na dortu pak bude finálové utkání z Vídně, které je na programu 31. ledna 2010. Takže těšit se již dnes máte opravdu na co, i když věříme, že v hojném počtu naše reprezentanty pojedete povzbudit přímo na místo šampionátu, do sousedního Rakouska.

Utkání Česka v základní skupině:

19. ledna 18:15 Česko - Španělsko

20. ledna 18:15 Česko - Francie

22. ledna 20:15 Česko - Maďarsko