HCB Karviná
Zápasy
ne 20.12.2009 | www.chf.cz

První trofej letošní sezóny získala Dukla Praha

Zápasové menu

Finálovým zápasem dnes vyvrcholila dlouhodobá soutěž mužských celků Český pohár. V posledním utkání letošního ročníku této soutěže se utkaly týmy Dukly Praha a Karviné. Pražané pak dokázali soupeři vrátit vysokou porážku z úvodu extraligové sezóny.

Oboustranně bojovné utkání bylo dnes k vidění ve finále Českého poháru. Na domácích bylo vidět obrovské odhodlání získat pohárovou trofej, ale i Karviná se svému soupeři cestu za vítězstvím snažila co nejvíce znepříjemnit. Hlavní postavou utkání byl brankář Dukly Petržala, který šedesát minut trápil střelce soupeře. Oproti tomu na druhé straně trenér Hanták často střídal jak obranné systémy, tak brankáře svého celku. Na rozjetou Duklu ale Karviná zbraně nenacházela a nepomohla tomu ani osobní obrana na střelce domácích Poláška. V poločase tak Dukla vedla 16:12. Na začátku druhé půle se Karviné dvěma rychlými góly podařilo snížit na 14:16, ale další zákroky Petržaly umožnily domácím znovu odskočit na výraznější brankový rozdíl. Karviná se pak nepřiblížila na více jak čtyřbrankový rozdíl a když v úseku mezi 46.-56.minutou vstřelila pouhé dvě branky, nemohlo to na nadšeně hrající Duklu stačit. Domácí házenkáři tak mohli předčasně začít slavit svoji první trofej v sezóně, ve které je jejich cílem zisk i mistrovského titulu v ZUBR Extralize.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Komentář trenéra Jozefa Hantáka (Karviná): "diváci dnes viděli pěknou, dynamickou a rychlou házenou dvou vyspělých kolektivů. O výsledku rozhodl výkon brankáře Petržaly, který byl dnes opravdu vynikající. Na druhé straně musím svým hráčům vytknout špatné proměňování brankových příležitostí, kterými daly brankáři soupeře vyniknout. Musím jim ale poděkovat za bojovnost a nasazení, za které je chválím. Rád bych všem fanouškům i hráčům popřál příjemné prožití vánočních svátků a do Nového roku abychom všichni kráčeli se zdviženou hlavou."
Komentář trenéra Pavla Pauzy (Dukla Praha):
"z naší strany samozřejmě panuje spokojenost s tím, že jsme dokázali pohárovou trofej vybojovat. Ke stoprocentní koncentraci se přidal i výborný výkon brankáře Petržaly a nechyběla ani nezdolná vůle po vítězství, která nás v zápasech zdobí. V zápase se objevily hezké házenkářské momenty i chyby, ale to k takovému utkání patří a určitě máme na čem pracovat. Konečně jsme zlomili prokletí soupeřova brankáře, protože naši brankáři podávají stabilně proti Karviné dobré výkony, ale dnes proti tomu chyběly zákroky Tomáše Mrkvy."