HCB Karviná
Reprezentace
po 4.1.2010 | www.chf.cz

Extraligový výběr reprezentace se zúčastní turnaje ve Francii

Stejně jako v loňské sezóně, tak i na začátku letošního roku se národní celek házenkářů rozdělí na dvě poloviny. Záložní celek, který tvoří téměř výhradně hráči české ZUBR Extraligy, na konci týdne absolvuje mezinárodní turnaj Marrane ve Francii.

Vybraní hráči se pod vedení trenérského dua Jan Hegar a Vojtěch Srba scházejí v pondělí 4. ledna v poledne ve sportovním centru Nymburk. Zde na ně čekají čtyři tréninkové jednotky. Dvě stihnou v pondělí, dvě pak v průběhu úterý 5. ledna. "V průběhu tréninků dojde k osvěžení třech hlavních útočných kombinací, které mají návaznost na hru áčka. Tyto kombinace hráči nacvičovali již v průběhu posledního srazu před turnajem v Kataru, ale nyní jsou v týmu noví hráči, kteří je zatím nehráli. Věnovat se budeme i nácviku spolupráce dvojic v obranné činnosti, abychom pak dobré obrany mohli využít do rychlého útoku. Z toho bychom se chtěli prosazovat, protože údernost spojek v postupném útoku nebude zřejmě tak vysoká," řekl nám trenér Jan Hegar. V "katarském" výběru došlo k obměně pěti hráčů v poli a jednoho na brankařském postu. "Proti Kataru jsou v týmu nově Šulc, Šik, Sliwka, Landa a Číp, v brance pak místo Slabého bude Krupa," objasnil Hegar a k Jakubovi Krupovi dodal: "na jeho výkony jsem zvědavý, protože podle posledních hodnocení má v Prešově výbornou formu, tak jsme rádi, že s námi do Francie pojede."

Ve středu se tým přesouvá na ruzyňské letiště, odkud dopoledne odlétá do Paříže. V místě konání turnaje pak celek čeká večerní trénink, ve čtvrtek pak již jen krátký předzápasový trénink a příprava na prvního soupeře. Tím bude ve čtvrtek od 20hodin tým Alžírska. Dalšími protivníky na turnaji bude pořádající klub US Ivry a podle výsledků zápasů ve skupině pak v neděli čeští házenkáři nastoupí v příslušném zápase o umístění. A co by podle trenérů měl tento turnaj záložnímu výběru přinést? "V Kataru se u týmu nastavil správný týmový duch a výkony v zápasech snesly dobré měřítko. V tom bychom rádi pokračovali i v průběhu turnaje ve Francii, kde bychom chtěli odehrát stejně kvalitní utkání, předvést dobré nasazení v obraně i disciplínu v útoku. Očekávám kvalitní zápasy, které přinesou samozřejmě i zkušenosti," řekl trenér Jan Hegar.

Nominace týmu na turnaj Marrane 2010 (7.-10. ledna)

brankáři: Jakub Krupa (Prešov SVK), Tomáš Mrkva (Karviná)
křídla:
Josef Diviš (Hranice), Martin Lehocký (Dukla Praha), Jiří Motl (Lovosice), Tomáš Číp (Zubří)
spojky: Zdeněk Polášek (Dukla Praha), Roman Bečvář (Plzeň), Radek Sliwka (Karviná), Jan Landa (Dukla Praha), Ondřej Mika (Zubří), Radek Horák (Dukla Praha), Vojtěch Šik (Plzeň), Ondřej Šulc (Karviná)
pivoti:
Marek Třeštík (Zubří), Roman Požárek (Karviná)

Realizační tým:

trenér - Jan Hegar
asistent - Vojtěch Srba
doktor - MUDr. Karel Harvánek
fyzioterapeut - Petr Prášek
vedoucí týmu - Pavel Frýbort

Zápasy týmu na turnaji:

čtvrtek 7. ledna 20:00 Česko - Alžírsko
sobota 9. ledna 18:00 Česko - US Ivry (FRA)
neděle 10. ledna 13 - 15 - 17 zápas o umístění