HCB Karviná
mládež
ne 17.1.2010 | Jaroslav Hudeček

Starší dorostenci hráli přípravný turnaj.

V přípravě na odvetnou jarní část soutěžního ročníku 2009/2010, si naši starší dorostenci pozvali v neděli 17. 1. 2010 na mini turnaj družstvo Kopřivnice a Povážské Bystrice. V průběhu fyzické přípravy jsme si takto chtěli ověřit stávající herní formu družstva. V utkáních dostali šanci všichni hráči i tři brankáři.

V prvním utkání s Kopřivnicí nenastoupili juniorští reprezentanti Hanisch a Chudoba. Nutno říct, že se hráči dokázali vyrovnat s jejich neúčastí a Tatru porazili přesvědčivým a kvalitním výkonem. V průběhu utkání jsme již vedli 10 - 12 brankovým rozdílem. Prosazovali jsme se hlavně z rychlých útoků. Jediným negativem byla spousta technických chyb - 19!! Je to však dáno skutečností, že hráči se v tréninku věnují více fyzické přípravě než práci s míčem.

HCB Karviná - Tatra Kopřivnice 31 : 24 (16:10)

Sestava HCB: Matuszczyk, Kanaloš, Tabara, Vengřín 2, Dudek 3, Koubek 4, Mlotek 5/2, Krahulec 3, Pindej 2, Kuchař 3, Michalisko 3, Csöllei 4, Kaluža, Pecka 1.

Ve druhém utkání nás čekal silný celek z P. Bystrice, který porazil Tatru vysokým rozdílem 14 branek. V tomto utkání již nastoupili naši juniorští reprezentanti Hanisch a Chudoba, kteří svým výkonem družstvu velice pomohli. Naši hráči nastoupili od první minuty s maximální koncentrací a získali si již v první půli vedení o 10 branek!!
Výborným výkonem se na našem vysokém vedení podílel i Matuszczyk v brance. Opět jsme se dokázali prosadit z rychlých útoků, které byly naší nejsilnější zbraní. Kvalitu naši hry potvrzuje jen 10 technických chyb a rovněž nás potěšili hráči kvalitní hrou v postupném útoku. Dokázali si poradit s vysokými a fyzicky velice vyspělými hráči Bystrice. Svou agresivitou, pohybem a chytrou hrou je dokonale zaskočili a po zásluze vyhráli vysokým rozdílem.
V utkání dostali opět šanci všichni hráči i brankáři. Turnaj byl kvalitní a dobrým zpestřením pro hráče všech družstev v jejich přípravě.

HCB Karviná - Povážská Bystrica 43 : 28 (21:11)

Sestava HCB:
Matuszczyk, Kanaloš, Tabara, Vengřín 5, Dudek, Koubek 3, Mlotek 5/1, Krahulec 4, Pindej, Kuchař 5, Michalisko 1, Csöllei 1, Kaluža, Pecka 3, Hanisch 6, Chudoba 10/1.

V další části naší přípravy se utká naše juniorka doma ve čtvrtek 21. 1. 2010 v 19:50 s prvoligovým celkem Sokola Ostrava. V sobotu 30. 1. 2010 pak junioři zajíždějí na tradiční turnaj mužů do Kostelce na Hané a v neděli 31. 1. 2010 jedou naši starší dorostenci na turnaj do Kopřivnice.

Mladší dorostenci startují na velice kvalitně obsazeném turnaji v Zubří, který se koná v pátek 29. 1. - 30. 1. 2010 za účasti SCM Plzeň, SCM D. Praha, Povážské Bystrice a SCM Zubří. Poslední přípravou pak bude sobota 6. 2. 2010 - turnaj ml. dorostu v Kopřivnici.

Věřme, že se příprava obejde bez zranění hráčů a ti pak v plné síle nastoupí k jarním odvetám a obhajobám titulů.