HCB Karviná
mládež
út 16.2.2010 | Jana Hajžmanová

Starší žáci vyhráli i další turnaj žákovské ligy

O tomto víkendu se konalo další kolo soutěže starších žáků ze které vzejde mistr České republiky pro ročník 2009 - 2010. Oba předchozí turnaje naši chlapci vyhráli bez ztráty bodu a podobně dobře si vedli i v kole třetím. Další informace si můžete přečíst v článku, který pro vás napsala trenérka Jana Hajžmanová.

Ke třetímu kolu Žákovské ligy zajížděli starší žáci do Prahy Chodova.

Prvním soupeřem našich žáků bylo družstvo domácích. Do jedenácté minuty prvního poločasu s námi drželi domácí krok, ale to bylo z jejich strany vše. Utkání jsme vyhráli 22:11.
V druhém utkání nás čekal Talent, soupeř z Plzně. Našemu soupeři vyházelo v prvním poločase téměř vše. My jsme se dopouštěli neuvěřitelných chyb jak v obraně ,tak i v útoku . Doslova jsme „spálili“ co se dalo a do druhého poločasu jsme šli se čtyřbrankovým mankem. Po rázné domluvě trenérky Hajžmanové vstoupili kluci do druhého poločasu úplně vyměněni. Oporou družstva byl brankář Patrik Suchý, střelecky se začalo dařit Adamovi Borysovi a Jirkovi Hodulíkovi. Celý kolektiv v čele Nikolajem Mojem a Jakubem Gasiorem zpevnil obranu, zlepšil se přechod do útoku kde bezpečně zakončoval rychlý Jakub Zbořil . K tomu se přidala lepší kondiční příprava a utkání jsme nakonec vyhráli..“ I když nemám ve zvyku moc chválit, tentokrát musím kluky pochválit“ hodnotí výkon trenérka Hajžmanová.

Do třetího utkání, kdy nás čekal soupeř z Loun a kdy již bylo rozhodnuto o pořadí i sestupujícím dostali příležitost všichni mladí hráči (ročník 1996). Předvedli hezkou, rychlou házenou. V brance je podržel Jan Vajda, svým výkonem mile překvapil Marek Drzyzga, ale i ostatní hráči jako Marek Šťastný, Daniel Karšulín nebo Roman Van-Lul nezklamali.

Družstvo postoupilo do dalšího kola bez ztráty bodů. Čtvrté kolo se bude hrát pravděpodobně v Kopřivnici 7.3.2010, kdy soupeřem našim žákům budou družstva z Kopřivnice, Ostravy, Chodova, Jablonce, Nového Veselí.


Výsledky:                                                              
HCB OKD – Chodov        22:11 (10:5)
HCB OKD – Talent Plzeň  22:20 (8:12)
HCB OKD – Louny         32:9  (17:3)

HCB OKD Karviná – 1.místo 6 bodů skóre 76:40

Sestava a střelci branek:
Brankaři:
Patrik Suchý, Jan Vajda
Hráči:
Jiří Hodulík 10, Jakub Gasior 11, Adam Borys 12, Roman Van-Lul 1, Jakub Zbořil 8, Nikolas Moj 8, Marek Šťastný 9, Olin Navrátil 6, Radek Ženatý, Daniel Karšulín 1, Marek Drzyzga 8.

obrázek

Nikolas Moj