HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 11.3.2010 | týdeník Horník

V neděli začíná v Karviné play off. Házenkáři HCB OKD vstupují do nejdůležitější části sezony a mají nejvyšší cíle

KARVINÁ – Základní část nejvyšší házenkářské soutěže je minulostí a o víkendu se již nejúspěšnější osmička celků tabulky zapojí do bojů o mistrovskou korunu, určenou nejlepšímu týmu házenkářské sezony 2009/10.

Jako obvykle budou mít nejvyšší ambice házenkáři HCB OKD Karviná. Jedenáctinásobní mistři republiky se společností OKD v zádech se těší, až vybojují svůj další titul a v historické bilanci vyrovnají rekord pražské Dukly v počtu titulů, získaných v řadě. Baníkovci jich mají momentálně šest, Pražané to dokázali sedmkrát.

Prvním soupeřem karvinských hráčů bude nevyzpytatelný soupeř ze západu Čech – Lokomotiva Plzeň. „Na tu si docela věříme. Nedávno jsme ji doma dokázali porazit a také náš herní výkon v posledních utkáních stoupá,“ upozornil brankář HCB OKD Jakub Lefan.

Fanoušci karvinské házené mohou skutečně na svém mužstvu v posledních ligových utkáních pozorovat výkonnostní vzestup a také rapidní zlepšení nálady, což spolu úzce souvisí. „A pokud vím, mužstvo se vždy dokáže právě před play off pořádně vyhecovat,“ vybízí k optimismu i manažer klubu Miroslav Pelech.