HCB Karviná
Rozhovory
po 15.3.2010 | Martn Ruščin

Pavlíček: Rozhodla fyzička

Karviná – Křídelník házenkářského Baníku Tomáš Pavlíček se po delší pauze zaviněné zraněním objevil v soutěžním zápase. A byl u toho, když karvinští házenkáři zvítězili 30:26.

„I když ruka ještě není v top formě, hrát se s tím dá a já chtěl klukům v play off už pomoci. Všechnu rehabilitaci po plastice vazů jsem směřoval právě k play off. Počítal jsem s tím, že bych mohl naskočit v půlce března a vyšlo to přesně,“ liboval si po zápase Pavlíček.

Vycházeli jste z předchozího vzájemného utkání, které jste sehráli před měsícem?
Je fakt, že play off je jiná soutěž, ale poznatky jsme samozřejmě měli. Za prvé jsme šli do zápasu s chladnou hlavou, abychom nebyli v žádném stresu. Chtělo to nepřehánět s nervy, zkusit k tomu přistoupit jako k normálnímu utkání. Za druhé byla důležitá trpělivost, to znamená navyšovat skóre postupně, nedivočit a nestřílet zbrkle. To se jednoznačně potvrdilo, když rozhodující náskok přišel kolem 40. minuty.

Co v tu chvíli rozhodlo ve váš prospěch?
Fyzička. Věděli jsme, že soupeř není kompletní, ale i kdyby byl, stejně táhne zápasy v šesti lidech. To je v moderní házené neúnosné. Počítali jsme s tím, že se hráči Plzně utaví. Rozložili jsme síly a to se nám vyplatilo.

Dá se s tím kalkulovat i do odvety?
Určitě ano, teď je možná naší výhodou, že se hraje již ve středu. Plzeň ty síly tak rychle nemusí nabrat. Každopádně si musíme dát pozor zase na Bečváře, což je jejich klíčová osoba. Jeho osobní hlídání nám dnes rozhodně prospělo.

V posledních letech máte bohaté zkušenosti s vedením v sérii. Je i toto výhoda?
První krok je pokaždé jeden z nejdůležitějších zápasů série. První a ten poslední. Soupeř se dostane pod tlak, protože v dalších zápasech už musí, kdežto my můžeme. Ale to teď nic nemění na faktu, že do Plzně pojedeme vyhrát. Chceme to ukončit co nejdříve, ať máme volný víkend. V play off se hodí každé našetřené síly.