HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 1.4.2010 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Házenkáři předvedli nejlepší výkon

Karvinský Baník vede před velikonočním pondělím, kdy se hraje třetí zápas semifinále, nad favorizovanou Duklou Praha již 2:0 na zápasy.

Obhájci mistrovského titulu z Baníku OKD předvedli před letošní největší návštěvou v karvinské hale házené vůbec nejpodařenější výkon celé sezony. Zaslouženě se dočkali od diváků závěrečných ovací vestoje.

Psychickou výhodu z venkovního vítězství na půdě Pražanů dokázali svěřenci trenéra Jozefa Hantáka dokonale přetavit v dvouzápasové vedení.

Ve středu si hladce poradili se svým vyzývatelem Duklou a v pondělí pojedou do Prahy ukončit sérii. „Pozor! Dukla ještě neřekla poslední slovo. Ještě není konec série, proto slavit nemůžeme,“ zdvihá varovný prst trenér Hanták, jehož tým předvádí v kalendářním roce 2010 výbornou házenou.

Včera to potvrdil nejlepším výkonem sezony. „Z naší strany to opravdu nejlepší výkon sezony byl. I když já si představuji, že jsme schopni podat ještě daleko lepší výkon (ten zřejmě přijde až ve finále – pozn. aut.), nicméně dnes vše vycházelo z perfektní defenzivy v čele s brankářem Mrkvou a z faktu, že jsme se prakticky nedopouštěli technických chyb,“ pochvaloval si Jozef Hanták starší.

Jeho protějšek Pavel Pauza nejprve po utkání v šatně řádně „seřval“ své svěřence a pak se jal hodnotit zápas. „Musím nasadit pohřební tón, protože náš výkon neměl s výkonem, jaký si v play off představuji, nic společného. Baník nás přehrál absolutně ve všem, šel přímočaře a odvážně za druhým bodem v sérii. My jsme nešli nikam, jenom jsme se po hřišti tak ploužili,“ byl rozčilen Pauza.

Karvinští skutečně předvedli obdivuhodné představení, takže nebylo divu, když po zápase slavili, jako by už do finále postoupili. „Jak si vysvětluji markantní zlepšení v obraně? Opravdu nevím. Jen tím, že nám do obrany naskočil Roman Farář, to nejspíš nebude, i když nám ohromně pomáhá. Asi si každý z hráčů šáhl po té nepříliš vydařené základní části do svědomí a prostě makáme naplno,“ usmíval se po zápase domácí střelec Vojtěch Petrovský.