HCB Karviná
Zápasy
čt 8.4.2010 | Ivo Dudek

Po roce jsme zase ve finále!

Zápasové menu

Dnešní večer se v Karviné změnil ve velkou oslavu házené. Plná hala připravila svým miláčkům opravdu výbornou atmosféru a ti se jim za to odvděčila perfektním výkonem. Vyhráli totiž nad favorizovanou Duklou která byla suverénem základní části a postoupili tak do finále, kde na ně opět čeká rival z Valašska, ze Zubří.
Doplněna fotogalerie!

Ve fantastické atmosféře plného hlediště jsme nepřipustili možné prodloužení série a porazili jsme výrazným rozdílem Duklu Praha. Už na minulé utkání s Pražany si našlo cestu do hlediště hodně diváků, ale ve čtvrtek jich bylo ještě více a navíc všichni dávali o sobě hlasitě vědět!

Tato podpora působila na naše hráče opravdu povzbudivě - v 10 minutě zápasu zvyšoval Sliwka už na 7:1 a hosté působili chvílemi bezradně. Dukla zkoušela stažení brankáře v oslabení a nasazení šestého hráče do pole. To ji ale hrubě nevyšlo - dostala totiž dva góly do opuštěné branky a víckrát už tuto variantu radši nezkoušela. Brankář Petržala, který zachytal výborně v třetím utkání série se nechytl a byl střídán Ranglem. Poté přece jen hosté vyrovnávali hru, ale námi získaný náskok už nedokázali po celé utkání dotáhnout. Do šatem se šlo za stavu 17:12.

I druhá půlka byla podobná - měli jsme skvělý nástup a opět jsme mírně navýšili své vedení. Téměř vyprodaná hala sledovala skvělé házenkářské představení. Náš tým hrál s velkým nasazením, bojovností a působil opravdu jako jeden celek, kde hráli všichni nezištně pro celé družstvo. Obrana fungovala výborně a za ní se rozchytal k výbornému výkonu Mrkva.

Hráči byli opravdu rozjetí a nepřipustili žádné zdramatizování. Už drahnou dobu před koncem se z tribun ozývalo hromové "HOŠI DĚKUJEM" a hráči si mohli vychutnávat ovací ve stoje. Celá hala totiž vstala a děkovala takto hráčům za skvělý sportovní zážitek.

Věřím, že tento zápas byl pro všechny přítomné stejně krásným zážitkem jako pro samotné hráče a přijdete zase povzbudit náš tým ve finále se Zubřím. Hráči se z takové podpory velice těší a v této atmosféře ani nejde jinak než nechat na palubovce všechny síly.

Srdečně zveme všechny příznivce na finálovou sérii, která bude začínat o víkendu 24. - 25. 4. v Zubří!!!

Obsáhlou reportáž z utkání zveřejnil i Karvinský deník

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Pauza (Dukla Praha): Já musím jen pogratulovat domácím. Za dnes předvedený výkon si zaslouží postup do finále.

Jozef Hanták (HCB OKD): Musím hráče pochválit za jejich bojovnost a předvedený výkon. myslím, že jsme dnes dokázali že momentální formu máme lepší než Dukla. Ještě musím ze srdce poděkovat divákům za to, že přišli a vytvořili fantastickou atmosféru. Je vidět, že tam kde se hraje pro diváky, kde je atmosféra, srdce, koncepční práce s mládeží, tam se dostaví i výsledky. I z toho pohledu je dobře že ve finále jsou týmy Karviné a Zubří, kde toto všechno je. I díky práci mládežnických trenérů v Karviné my můžeme hrát s širokým kádrem a to čekají v juniorce u Jardy Hudečka další vlčáci na to, že budou moci naskočit do A družstva.

Fotogalerie