HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 29.4.2010 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Bude dnes v Karviné pekelná atmosféra?

Karviná – Druhý duel finálové série extraligy házenkářů láká diváky. Všichni si chtějí připomenout vítěznou náladu ze semifinále proti Dukle. Po nedělním vítězství Zubří, které zlomilo dvaceti zápasový komplex Karviné v play off, pokračuje souboj o házenkářský trůn dnešním druhým utkáním v karvinské hale házené.

Domácí Baník zde od 17.30 hodin přivítá v repríze loňského finále Zubří, které vede někdejší karvinský trenér Jiří Kekrt.

„Na dnešní utkání se těšíme. Chceme vyhrát a věříme, že se nám to i podaří,“ nastínil představy baníkovců hrající sekretář karvinského klubu Roman Farář, který mimochodem předvedl na zuberské palubovce svůj nejvydařenější výkon od svého návratu na hřiště.

Baník byl v obraně znovu důrazný, udržel Zubří na hranici 26 gólů. Vybouchl však v útoku, kde mu citelně scházel kanonýr Petrovský. „Vojta by měl dneska už nastoupit, s jeho návratem do týmu nám ofenzivní síla určitě vzroste,“ míní Farář.

Karvinští hráči by chtěli svým fanouškům dát odměnu v podobě vítězství. „Přijeli nás podpořit do Zubří, ale my selhali. Dneska to musí být jiné. Nehodláme nic vypustit, nic podcenit. Chceme šlapat od první do poslední minuty a věříme, že s pomocí diváků se nám to i podaří,“ doufá v úspěšnou misi Roman Farář.

Baníkovci již podle jeho slov na nedělní výpadek zapomněli. Dneska si chtějí se svými diváky připomenout fantastickou atmosféru ze semifinálových bitev proti Dukle. „Armosféra bude asi ještě o něco silnější, protože přijedou i fandové ze Zubří. Z Dukly k nám před dvěma týdny nepřijel nikdo. Bude to velké,“ předpovídá ikona karvinského klubu.