HCB Karviná
Zápasy
ne 2.5.2010 | Ivo Dudek

Po velkém boji vezeme ze Zubří vítězství.

Zápasové menu

Finálová série pokračovala dalším, mimořádně napínavým a vyrovnaným duelem. Potvrzují se tak prognózy, že letošní finále bude mimořádně vyrovnané. Dnes jsme o vítězství museli bojovat až do posledních sekund. Ještě v 58. minutě jsme totiž prohrávali o branku ale nakonec se nám ale podařilo koncovku zvládnout lépe než domácím.

Vzhledem k důležitosti utkání se dalo čekat, že nikdo nebude chtít chybovat a týmy se budou soustředit hlavně na obranu. To se taky potvrdilo. Obrany hrály výborně a za nimi čarovali brankáři. Oba se překonávali a tak to měli střelci velmi těžké. Po celý první poločas se týmy marně snažily udělat si nějaký náskok. Největší rozdíl ve skóre byl v prvním poločase dvě branky! Když hráči chybovali v útoku, napravili to dobrou obranou. Všichni se poctivě vraceli a tak jsme viděli i minimum rychlých útoků.

Do druhého poločasu nastoupili lépe domácí, kteří si získali v 35. minutě náskok 16:13. V této chvíli udělal trenér Hanták možná rozhodující tah. Rozhodl se totiž vystřídat v naší brance Mrkvu Lefanem. Je třeba říct, že Tomáš Mrkva do té doby nechytal špatně. V první půli měl řadu výborných zásahů. Ale Kuba Lefan hned po nástupu do branky doslova čaroval. Chytal střely z dálky, náskoky z brankoviště i dva sedmimetrové hody. Hned po nástupu "zavřel" branku a domácí osm minut nedali branku.

Umožnil tak svým spoluhráčům dotáhnout náskok Zubří a stav byl ve 41. minutě opět srovnaný - 16:16. V dalším průběhu byli vždy o krůček vpředu domácí a my museli dotahovat. S blížícím se závěrem vzal zakončování na sebe Tomáš Heinz a v těchto důležitých momentech nezklamal. Vsítil v posledních pěti minutách tři branky a bylo vidět jak důležité jsou pro tým jeho zkušenosti. V 59. minutě právě Heinz vyrovnal na 23:23! Poslední dvě minuty byly velmi hektické. Lefan chytil stoprocentní šanci Ondrovi Mikovi a z protiútoku jsme z ruky jeho jmenovce Šulce zaznamenali 24 branku. To už běžela poslední minuta!

Zuberská hala bouřila a hnala domácí k vyrovnání. Situaci jim usnadňovalo i vyloučení Ivanova cca dvacet sekund minuty před koncem. Domácí lavička reagovala oddechovým časem a po něm použila sedmého hráče do pole místo brankáře Maliny. Hráli na dva pivoty a tři spojky. Zahráli dobrou kombinaci, kterou zakončoval ve stoprocentní šanci opět Mika. A situace se opakovala! I tuto střelu zlikvidoval Kuba Lefan a stal se tak hrdinou tohoto utkání.

Další utkání se hraje ve středu v 18:00 u nás v Karviné. Můžeme tam rozhodnout o vytouženém sedmém titulu v řadě a vyrovnat tím historický rekord Dukly Praha!

Přijďte všichni povzbudit hráče, přijďte být při tom a zažít vynikající atmosféru, která je na všech utkáních finálové série jak u nás v Karviné, tak i v Zubří!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jozef Hanták: Chci poděkovat hráčům za maximální nasazení se kterým utkání odehráli. A rád bych vyzdvihl výkon Kuby Lefana, který má velký podíl na dnešním vítězství. Dá se říct, že vyhrál šťastnější tým, utkání bylo velmi vyrovnané.
Jiří Kekrt:
Nevím jestli vyhrálo šťastnější družstvo. Spíše mám dojem že někteří hráči hostů umí řešit klíčové a rozhodující okamžiky lépe než ti naši. A k výkonu brankářů Karviné - vypadalo to spíše, že to množství našich neproměněných šancí je v hlavách našich hráčů. Dneska by nás asi vychytal i chlap, který právě vyfáral z dolu a stál by poprvé v brance!

Fotogalerie